Keresés
Close this search box.

Közös gondolkodás Petruska Andrással

Petruska
Miért mondja magáról Petruska András, hogy "én csak az átlag őrült vagyok a társadalomban?"

Petruska AndrásMi kell ahhoz, hogy az önmegvalósítás, a belső megismerés, a boldogság útján jó irányban haladjunk? Hogyan tudja egy önkritikus ember megtalálni az alkotói nyugalmát? Milyen lehet egy ötéves gyerek álmaiban élni? Mély gondolatokkal és sajátos humorral fűszerezett közös gondolkodás Petruska Andrással, a Sztárportréban.

Petruska András dalszerző és énekes mindig zenei pályára készült. Zenéjében a magyar folklór motívumok az angolszász rock, valamit a tánczene elemeivel találkoznak, sokak örömére. Közvetlen, humoros előadásmódjával, valamint virtuóz gitárjátékával András meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak. Dalszerzői teljesítményéért 2015-ben Artisjus Junior-díjra jelölték.

Gitározni 9 évesen kezdett. 2010-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, majd a következő évben a Quimby egyszemélyes előzenekaraként turnézott. 2014-ben jelent meg első, Metropolita című nagylemeze, azóta láthattuk a Dal című eurovíziós válogató műsorban 2016-ban, idén a Nagyszínpad című műsorban, és közben rengeteg helyen fellépett.

Ugyan ma már megbízhatóan telik meg a naptára fellépésekkel, azt hamar felismerte, hogy a sikerért meg kell dolgozni. “Ez egy olyan szakma, ami lényegében az egoról szól, hogy kiállok egy színpadra és szeressetek – amit nem biztos, hogy színpadon kívül olyan könnyű kikapcsolni. Egy ilyen közösségben mozogni, az próbára teszi az ember energiakészletét. Ezért én azt látom az elkövetkező tíz évben feladatnak, hogy a saját magam teremtő nyugalmát megtaláljam ebben a hurrikánban. Célokat hajtani mindig lehet, de akkor éppen az, hogy mi dolgunk a világban, mintha kikerülne a fókuszunkból.”

A szinte kényszeres önvizsgálatra való hajlamát nem tagadja, hiszen születési rendellenességében is jelentést keres. Miért mondja magáról, hogy “én csak az átlag őrült vagyok a társadalomban?” Hogyan jutott el addig a pontig, hogy évente két egész hónapig hozzá sem nyúl a gitárjához? Egyáltalán ki ez a fura figura, akit a szakma és a közönség is egyre jobban figyel? Ezekről és sok más érdekességről beszélgettünk a Sztárportré videós interjúban.

sztarportre.hu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Freddie Petőfi-díj

Cum Laude Freddie-nek és Gubik Petrának

A közmédia elismeréseit élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este Idén is átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a

EFOTT Flo Rida WellHello Majka MagyarZene

Csak magyar zene az idei EFOTT-on

Nem emelkedtek a jegyárak, sőt van, ami olcsóbb is lett Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) közösséget épít és identitást őriz – jelentették

Solére

Hidegség előtt boldogság

Meglepetés: magyar énekesnő lép fel a Coldplay előtt! Boldogok vagyunk-e címmel második stúdióalbumát készítette el Solére. Az újhullámos popénekesnő, dalszerző június 16-án, majd 18-19-én is