Közös gondolkodás Petruska Andrással

Petruska
magyarzene

magyarzene

Miért mondja magáról Petruska András, hogy "én csak az átlag őrült vagyok a társadalomban?"

Petruska AndrásMi kell ahhoz, hogy az önmegvalósítás, a belső megismerés, a boldogság útján jó irányban haladjunk? Hogyan tudja egy önkritikus ember megtalálni az alkotói nyugalmát? Milyen lehet egy ötéves gyerek álmaiban élni? Mély gondolatokkal és sajátos humorral fűszerezett közös gondolkodás Petruska Andrással, a Sztárportréban.

Petruska András dalszerző és énekes mindig zenei pályára készült. Zenéjében a magyar folklór motívumok az angolszász rock, valamit a tánczene elemeivel találkoznak, sokak örömére. Közvetlen, humoros előadásmódjával, valamint virtuóz gitárjátékával András meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak. Dalszerzői teljesítményéért 2015-ben Artisjus Junior-díjra jelölték.

Gitározni 9 évesen kezdett. 2010-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, majd a következő évben a Quimby egyszemélyes előzenekaraként turnézott. 2014-ben jelent meg első, Metropolita című nagylemeze, azóta láthattuk a Dal című eurovíziós válogató műsorban 2016-ban, idén a Nagyszínpad című műsorban, és közben rengeteg helyen fellépett.

Ugyan ma már megbízhatóan telik meg a naptára fellépésekkel, azt hamar felismerte, hogy a sikerért meg kell dolgozni. “Ez egy olyan szakma, ami lényegében az egoról szól, hogy kiállok egy színpadra és szeressetek – amit nem biztos, hogy színpadon kívül olyan könnyű kikapcsolni. Egy ilyen közösségben mozogni, az próbára teszi az ember energiakészletét. Ezért én azt látom az elkövetkező tíz évben feladatnak, hogy a saját magam teremtő nyugalmát megtaláljam ebben a hurrikánban. Célokat hajtani mindig lehet, de akkor éppen az, hogy mi dolgunk a világban, mintha kikerülne a fókuszunkból.”

A szinte kényszeres önvizsgálatra való hajlamát nem tagadja, hiszen születési rendellenességében is jelentést keres. Miért mondja magáról, hogy “én csak az átlag őrült vagyok a társadalomban?” Hogyan jutott el addig a pontig, hogy évente két egész hónapig hozzá sem nyúl a gitárjához? Egyáltalán ki ez a fura figura, akit a szakma és a közönség is egyre jobban figyel? Ezekről és sok más érdekességről beszélgettünk a Sztárportré videós interjúban.

sztarportre.hu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.