Home » Rendezvény » Cini 70 – az Erkel Színházban koncerttel ünnepel Zalatnay!

Cini 70 – az Erkel Színházban koncerttel ünnepel Zalatnay!

Zalatnay Sarolta2018 februárjában szülinapi koncertet ad Zalatnay Sarolta énekesnő, várhatóan az énekesi karrierjének több emlékezetes pillanatát is felidézve. A koncert már most nagyon izgalmasnak ígérkezik, hiszen ugyanott, az Erkel Színházban lesz, ahol több táncdalfesztivált is nyert fiatal énekesnőként. Ezzel kapcsolatban is beszélgettek Molnár Szabolccsal a Szárportréban.

70 éves, amit nem titkol, hiszen miért is tagadna le egy egész korszakot, ami az ő nevével és dalaival is fémjelezhető. Zalatnay Sarolta már fiatalon egyedülálló sikereket ért el hazánkban és külföldön egyaránt. Énekesi karrierje 1966-ban a Magyar Televízió Táncdalfesztiválján indult egy második helyezéssel, amit ’67-ben folytatott egy győzelemmel, a Nem várok holnapig című számmal. Innentől mai napig szédítő magasságokba lendült énekesi pályája, hiszen a korszak legnagyobbjaival léphetett fel. Kísérte az LGT, a Scampolo, Bergendy, Omega, Metro, Generál, és a Skorpió együttes is.

A keleti blokk zártsága sem jelentett akadályt tehetségének, hiszen énekelt Európa szinte minden zugában és más kontinenseken is. A vasfüggöny mögül jött énekesnőként hamar ráragadt a Red Sarolta név, így járta be a világot. A Szovjetunióban, USA-ban, Kuvaitban, Kanadában, Ausztráliában és Dél-Amerika országaiban is fellépett. Eddig összesen 649 dala jelent meg. A magyarokon túl, olyan világsztárokkal énekelt együtt, mint a Bee Gees, Eric Clapton, Beach Boys, Queen, Lyonel Richie, Cool and the Gang, stb. Mai napig talán ő az egyetlen magyar, aki a legtöbb hazai és nemzetközi díjat nyerte énekesként.

A beszélgetés alatt sok olyan információ is elhangzott, amit egy átlag magyar talán nem is tudott róla. Korszakának véleményformáló, vezető egyénisége volt, mert például a magyarországi előadóművészek közül ő hordott először miniszoknyát, combközépig érő csizmát és a jellegzetes frufrus frizurát. Szókimondó, és a szocializmus alatt polgárpukkasztónak ítélt viselkedése ma már talán nem romlottságként, hanem a korszakát meghaladó szabad viselkedésként értelmezhető. Magánélete nyitott könyv volt mindig is, bár ahogy ő említi az interjúban, “amikor elkezdtem az őszinteséget, még nem volt bulvár, vagy nem ilyen volt a bulvár.” Szerelmeivel kapcsolatosan csak annyit említett, hogy mindig imádta az érzelmes életet, és az olyan embereket, akikkel élmény volt együtt lenni. Szenvedélyesség, talán ez a legjellemzőbb, ami kifejezi eddigi életét.

Ma már belefuthatunk olyan hírekbe vele kapcsolatban, ami sántít, de ezt is könnyedén veszi: „Sokszor mondtam a bulvárnak, higgyék el, hogy jobban járnak, ha engem kérdeznek, nem pedig hazugságokat írnak rólam, mert biztosan jobbat mondok, mint a hazugság.” Ami biztos, hogy Cini nem álszent, hanem minden pillanatában önazonos, és ezzel kapcsolatban egy elég elgondolkodtató megjegyzése volt a Sztárportéban: „Vagy olyan ember vagy a színpadon, aki őszinte és mindent felvállal, még ha sok rossz is van benne, vagy… Van, aki olyan imidzset tud kialakítani magának, ami nem valós. Nem hazug, de majdnem.”

https://youtu.be/YzISJDWB0zI

weboldal készítésONMEDIAWEB