Keresés
Close this search box.

Cini 70 – az Erkel Színházban koncerttel ünnepel Zalatnay!

Cini 70
2018 februárjában szülinapi koncertet ad Zalatnay Sarolta énekesnő, várhatóan az énekesi karrierjének több emlékezetes pillanatát is felidézve.

Zalatnay Sarolta2018 februárjában szülinapi koncertet ad Zalatnay Sarolta énekesnő, várhatóan az énekesi karrierjének több emlékezetes pillanatát is felidézve. A koncert már most nagyon izgalmasnak ígérkezik, hiszen ugyanott, az Erkel Színházban lesz, ahol több táncdalfesztivált is nyert fiatal énekesnőként. Ezzel kapcsolatban is beszélgettek Molnár Szabolccsal a Szárportréban.

70 éves, amit nem titkol, hiszen miért is tagadna le egy egész korszakot, ami az ő nevével és dalaival is fémjelezhető. Zalatnay Sarolta már fiatalon egyedülálló sikereket ért el hazánkban és külföldön egyaránt. Énekesi karrierje 1966-ban a Magyar Televízió Táncdalfesztiválján indult egy második helyezéssel, amit ’67-ben folytatott egy győzelemmel, a Nem várok holnapig című számmal. Innentől mai napig szédítő magasságokba lendült énekesi pályája, hiszen a korszak legnagyobbjaival léphetett fel. Kísérte az LGT, a Scampolo, Bergendy, Omega, Metro, Generál, és a Skorpió együttes is.

A keleti blokk zártsága sem jelentett akadályt tehetségének, hiszen énekelt Európa szinte minden zugában és más kontinenseken is. A vasfüggöny mögül jött énekesnőként hamar ráragadt a Red Sarolta név, így járta be a világot. A Szovjetunióban, USA-ban, Kuvaitban, Kanadában, Ausztráliában és Dél-Amerika országaiban is fellépett. Eddig összesen 649 dala jelent meg. A magyarokon túl, olyan világsztárokkal énekelt együtt, mint a Bee Gees, Eric Clapton, Beach Boys, Queen, Lyonel Richie, Cool and the Gang, stb. Mai napig talán ő az egyetlen magyar, aki a legtöbb hazai és nemzetközi díjat nyerte énekesként.

A beszélgetés alatt sok olyan információ is elhangzott, amit egy átlag magyar talán nem is tudott róla. Korszakának véleményformáló, vezető egyénisége volt, mert például a magyarországi előadóművészek közül ő hordott először miniszoknyát, combközépig érő csizmát és a jellegzetes frufrus frizurát. Szókimondó, és a szocializmus alatt polgárpukkasztónak ítélt viselkedése ma már talán nem romlottságként, hanem a korszakát meghaladó szabad viselkedésként értelmezhető. Magánélete nyitott könyv volt mindig is, bár ahogy ő említi az interjúban, “amikor elkezdtem az őszinteséget, még nem volt bulvár, vagy nem ilyen volt a bulvár.” Szerelmeivel kapcsolatosan csak annyit említett, hogy mindig imádta az érzelmes életet, és az olyan embereket, akikkel élmény volt együtt lenni. Szenvedélyesség, talán ez a legjellemzőbb, ami kifejezi eddigi életét.

Ma már belefuthatunk olyan hírekbe vele kapcsolatban, ami sántít, de ezt is könnyedén veszi: „Sokszor mondtam a bulvárnak, higgyék el, hogy jobban járnak, ha engem kérdeznek, nem pedig hazugságokat írnak rólam, mert biztosan jobbat mondok, mint a hazugság.” Ami biztos, hogy Cini nem álszent, hanem minden pillanatában önazonos, és ezzel kapcsolatban egy elég elgondolkodtató megjegyzése volt a Sztárportéban: „Vagy olyan ember vagy a színpadon, aki őszinte és mindent felvállal, még ha sok rossz is van benne, vagy… Van, aki olyan imidzset tud kialakítani magának, ami nem valós. Nem hazug, de majdnem.”

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Keszthely Fülesbagoly

Keszthelyi zenei díjat is átadnak augusztusban

Duna-parti wellnesst nyerhetnek a Balaton partján A tavalyi évhez hasonlóan idén augusztus 3-án is megrendezik a Balaton-parton, egészen pontosan Keszthelyen a Fülesbagoly Tehetségkutatót. A döntős

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.