Ma már nem szükséges csúcskategóriás fényképezőgép ahhoz, hogy az interneten használható felvételek készüljenek.

Persze, egy koncerten készült képhez nem árt, ha elég közel vagyunk a színpadhoz és annak megvilágítása megfelelő. Nekünk médiaként nincs arra lehetőségünk, hogy mindenhol ott legyünk, ezért is arra buzdítunk minden koncertre járó zene rajongót, hogy készítsen beszámolókat.

Pár jó fotóval ellátott beszámolóért esetenként mi is fizetünk, de aki egyébként is szeret fotózni, annak érdemes elgondolkoznia azon, hogy képeit értékesítse a világhálón. (Itt azonban már vigyázni kell arra, mi, pontosabban ki van a képen, mert az ő hozzájárulására szükség lehet.)  Elég a fotókat egyszer feltölteni a megfelelő (stockfotó) platformokra és indulhat az értékesítés.

Médiaként több helyről vásárolunk képeket. Bevételszerzésre kezdőknek a Dreamstime -ot ajánljuk, mely akár 60%-ot is kínál az exkluzív közreműködőknek.

Aki telefonnal próbálná meg, és arról közvetlenül töltené fel képeit, az kezdje az ingyenes Dreamstime alkalmazással (Android és iPhone).

Használata viszonylag egyszerű, rengeteg felhasználója van. A fotós közreműködői hírlevélre feliratkozva folyamatosan tájékoztat arról is milyen képekre van kereslet, és tanácsokkal segít, hogy minél jobb képek készülhessenek.

Az Általános Szerződési Feltételek teljes elolvasása, sőt értelmezése természetesen kötelező!

Akár profi fotós vagy, akár csak szeretsz fotózni szabadidődben, szép összeget kereshetsz, ha eladod fotóidat online – akár csúcskategóriás fényképezőgép nélkül is. Valójában, ha van egy jó telefonkamerád és biztos kezed, akkor már bejött. Jó fotózást!

(Támogatott tartalom.)

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítás

Megnyílt a Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítása

A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig címmel nyílt meg csütörtökön a Magyar Zene Háza (MZH) első időszaki kiállítása, amely a magyar kultúra napjától, vasárnaptól várja a nagyközönséget.