Keresés
Close this search box.
A tállyai rendezvény összehozza a kultúra, az aktív programok és a borok kedvelőit!

Fellép a Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast és a Budapest Bár, valamint Caramel akusztikusan lesz hallható!

Zenével, irodalommal, színházzal és különleges borkóstoló programokkal várják a látogatókat a hetedik Kerekdomb Fesztiválon szeptember 16-tól 18-ig Tállyán.

A Kerekdomb összehozza a kultúra, az aktív programok és a borok kedvelőit, három nap alatt bemutatja a település szépségeit és értékeit – közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írták, napközben a látogatók e-bike és evezős túrákon vehetnek részt, felfedezhetik a közeli dűlőket vagy Tállya történelmével ismerkedhetnek meg a Hosszúlépés.járunk? sétáin, de beülhetnek egy izgalmas színházi vagy irodalmi előadásra, filmre, borkóstolóra is.

Esténként a koncerteké a főszerep. A Kerekdomb Fesztiválon fellép a Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast és a Budapest Bár, a mostanában klubslágerrel jelentkező Caramel akusztikus koncerttel készül.

Még mások mellett Apey, Palya Bea és zenekara, a Sorbonne Sexual, a Hét Hat Club, Saya Noé, a Kertekalatt, a Platon Karataev duó, az Anahit akusztik duó és a Szilárd Piano Projekt is koncertezik.

A színházban az Art-Színtér és a Művészetek Völgye közös produkcióját, a Mr. és Mrs-t mutatják be, valamint Edward Albee Három magas nő című darabját. Pokorny Lia LIAison című zenés stand-up estjével érkezik Tállyára, Beck Zoli és Vecsei H. Miklós Kártyajáték című irodalmi műsorával, Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska pedig Pilinszky és én című előadásával.

A tállyai evangélikus templomban komolyzenei koncertek lesznek, hallhatja a közönség Rohmann Ditta gordonkaművész és Szirtes Edina Mókus kamaraformációját, a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjét és Berecz Mihály zongoraművész, a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjasa szólóestjét.

A helyi borászatok tárt kapukkal, gasztro- és borkülönlegeségekkel, érdekes kóstolókkal készülnek, miközben a látogató megismerheti a borvidék történetét, emellett koncertek, felolvasások színesítik a programot. Visszatér a tavaly a fesztiválon debütált Figi és Lipike, akik tokaji ízekkel és a Czinege Tamás nevével fémjelzett Gastro-Hackkel és Zen különteremmel készülnek.

Az Aktív Magyarországgal együttműködve ismét lesz Tállya-Golop futóverseny is.

Sőt, még vízitúrán és futóversenyen is lazíthatunk két koncert között!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Freddie Petőfi-díj

Cum Laude Freddie-nek és Gubik Petrának

A közmédia elismeréseit élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este Idén is átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a

EFOTT Flo Rida WellHello Majka MagyarZene

Csak magyar zene az idei EFOTT-on

Nem emelkedtek a jegyárak, sőt van, ami olcsóbb is lett Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) közösséget épít és identitást őriz – jelentették

Solére

Hidegség előtt boldogság

Meglepetés: magyar énekesnő lép fel a Coldplay előtt! Boldogok vagyunk-e címmel második stúdióalbumát készítette el Solére. Az újhullámos popénekesnő, dalszerző június 16-án, majd 18-19-én is

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt