Keresés
Close this search box.

Új lemezzel jelentkezik a Kaukázus

Kaukázus
A Lux nevet kapó hangzó december 13-án jelenik meg!

Az új tagokkal fennállásának legnagyobb sikereit éri el Tatabánya legfontosabb exportcikke!

Új lemezzel jelentkezik hétfőn A Dal 2021 győztese, a Kaukázus, amely a tavalyi nyeremény részeként kapott lehetőséget egy tíz dalból álló CD elkészítésére – hangzott el az M1-en.

A Lux című anyagon új zeneszámok kaptak helyet, extraként versek is hallhatók rajta a közmédia műsorvezetőinek – a Duna Televíziótól Fodor Imre, az M2 Petőfi TV részéről Koltay Anna, a Petőfi Rádiótól Nagy Natasa – előadásában.

Medveczky Balázs, Duna Televízió csatornaigazgatója a műsorban elmondta: Kardos-Horváth Jánosnak költői igényességgel megfogalmazott szövegei vannak, könnyű volt közülük kiválasztani hármat, amelyeket a műsorvezetők elmondanak.

Kiemelte: A Dal 2022-re újításokkal készülnek, végig teljesen élő lesz a műsor. Az előválogatókban a 40 dal élőben, az elődöntőkben akusztikus verzióban hangzik el, a döntősök pedig a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretével mutatkoznak be. Hozzátette: évről évre egyre több dal érkezik, idén mintegy félezren küldtek be szerzeményeket.

Kardos-Horváth János, a Kaukázus frontembere közölte: a zenekar történetében új korszakot nyitott, hogy szélesebb közönséghez tudtak eljutni a dalukkal. Az új lemez címe arra utal, hogy ebben a kicsit borúsabb időszakban legyen világosság, a világban szükség van a szív, az érzelmek, az empátiánk erősítésére – hangsúlyozta. A lemezen vannak szarkasztikus, humoros dalok is, emellett azonban érzelmesebb hanganyag született – tette hozzá.

A Kaukázus (gyakran Kaukazus) egy magyar alternatív rockegyüttes. Tagjai jelenleg: Kardos-Horváth János (ének, basszusgitár, dalszerzés), Kis Tibor „Sztivi” (gitár), Simonyi Zádor (dobok), Domokos Tibor (billentyűs hangszerek). A Dal 2021 tehetségkutató műsor győztese.

2002-2003-ban az együttes magját képező Kardos és Fűrész Gábor Tatabányáról feltöltötték az internetre első lemezüket, mely a „Majdnem Kína” címet viselte.

A Pál Utcai Fiúk (PUF) honlapjára is belinkelték alkotásukat, amelyet a PUF frontembere is ajánlott rajongóinak. Így hamarosan a magyar underground széles területén vált ismertté a „Kaukázus” név. Az első interjúk, lemezkritikák azonban ennek ellenére sem hozták meg a hőn vágyott áttörést.

2008-ra önálló hangot találtak és néhány slágerükkel („Szalai Éva”, „Tesco”, „Tartós béke”, „Lift”) meghódították a fősodratú médiumokat is.

Felléptek az RTL Klub több műsorában, az ATV-n, a Hír TV-n, a TV2-n, cikkek jelentek meg róluk a Népszabadság, a Magyar Nemzet, a Népszava és sok más napi- és hetilapban, magazinokban. 2008-ban több mint 120 koncertet adtak országszerte, a legkisebb vidéki kluboktól kezdve a legnagyobb fesztiválokig.

Minden alkotásuk szabadon letölthető és terjeszthető volt a hivatalos honlapjukról, amíg a 2010-es médiatörvény miatt fel nem függesztették annak működését.

Zenei világuk komplex és igényes, a drum and basstől az alternatív rockon át a klasszikus értelemben vett popzenéig sokféle stílust ötvöznek. Szövegeik egyaránt szólnak a tatabányai (majd később budapesti) fiatalok átlagos életérzéséről, néha a tudatmódosító szerekről, benyomásokról, politikáról, globalizációról, környezetvédelemről és egyéb olyan témákról, amik a mai fiatalok fejében megfordulhatnak.

2009 októberében bejelentették, hogy 2010. január 2-án tartják utolsó koncertjüket. 2013-ban azonban a zenekar újraalakult, és azóta is aktív. 2014-ben K.U.S. (Kérni ugyanazt semmi) címmel adtak ki nagylemezt, majd két album nélküli dallal (Hatból a három; Mindenki) jelentkeztek.

A 2018-as KpOp album felvételein és turnáján már teljesen új felállásban zenél a zenekar, az eredeti tagokból csak Kardos-Horváth János maradt meg. Ő ének mellett basszusgitárra váltott, gitáron Kis Tibor „Sztivi” (Hiperkarma) játszik, a másik két tag pedig Kardos-Horváth gyerekzenét játszó zenekarából, a Hahó együttesből ismert Domokos Tibor (billentyű) és Prommer Patrik (dob). (Wikipedia)

A DAL 2021 sikere jelentette lemezkészítési lehetőséget kihasználják a fiúk, a Lux nevet kapó hangzó december 13-án jelenik meg!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Inotai Hőerőmű

Indusztriál Inota 3.0

Újra ipari hangulat a Bakony kapujában! Az újhullámos techno, illetve a határokat feszegető elektronika népszerű előadói adnak koncertet július 12-én és 13-án az egykori inotai

Csinibaba Feszt BPark

Csinis Minifeszt a BP-ben

Azok számára is lehet újdonság, akik már eddig kívülről fújják az összes Csinibaba-dalt Csütörtökön rendezik meg a Csinibaba Táncdalfesztivált a Budapest Parkban, ahol a Katona

The Beatles

Idén is gombafejűek lepik el a Kobucit

Legendás “beatle” is ott lesz június második vasárnapján! Idén már kilencedik alkalommal rendezik meg Budapesten az országos Beatles találkozót. Az esemény június 16-án lesz az

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt