Karmapirin – Madárka

Karmapirin zenekar
magyarzene

magyarzene

Szárnyak nélkül is repül a Madárka! 2019. május 20-án jelenik meg a Karmapirin új lemeze!

Szárnyak nélkül is repül a Madárka! 2019. május 20-án jelenik meg a Karmapirin új lemeze!

Karmapirin MadárkaZuhanj és dobj el mindent, vagy éppen rázd meg magad és csináld! Nem mindegy, milyen lelki állapotban hallgatjuk a Karmapirin új dalait, főleg a lemez címadó dalát.

A Madárka erős mondanivalójú korong és új korszakot fémjelez. A keleti régió sokat próbált zenészei hatalmas lendülettel, többek között új basszusgitárossal és most már a GrundRecords kiadó égisze alatt hozzák ki második lemezüket. Terjedelmét tekintve középlemez a Madárka, mivel a zenekar nem akarta, hogy töltelékdalokkal legyen meg egy 10-12 dalos nagylemez, inkább választották a minőséget.

Az új hangzóanyag elkészítése nagy felelősséggel járt – véli a banda, hiszen a 2017. nyarán megjelent első, Cirkusz című albumuk meghozta számukra a vártnál is nagyobb elismerést. Közel 100 koncerten mutatták be az albumot az ország számos pontján és a határokon túl is.

A poposodott rockot és a rockosodott popot korábban is slágergyanús alkotásokon keresztül összegezte a négy zenész, ám ezúttal sikerült egy zeneileg még egységesebb, hangvételben komolyabb anyaggal előrukkolniuk. Többek között erős riffeket, technikás gitárszólókat, mélyebb tartalmú dalszövegeket, dögös, pulzáló dob- és basszustémákat tartalmazó új lemez készül napvilágot látni. Az alkotói munka másfél évig, a stúdiózás pedig fél évig tartott, közben pedig egy tagcserét is megélt a zenekar. 2018 végén Balázs Béla, a zenei berkekben ismert és elismert basszusgitáros-producer vette át az alapító tag Papp Levente helyét, így a lemezen két basszusgitáros játékát is hallhatjuk. Béla értékes ötleteivel tovább gazdagította az albumot, amely kuriózum lett a GrundRecords életében, hiszen a Karmapirin a kiadó első olyan zenekara, amelynek női énekese van. Király István gitáros szájgitárral fűszerez néhány dalt, Zombor Szabolcs dobos pedig ’ütős’ dinamikát, vibráló pluszokat is belecsempész saját játékába. Szakos Andrea nem csak felénekelte az album dalait, de ő írta az összes szöveget is. Életútját és hitvallását írta ki magából az énekesnő. Számára ez „az első sóhaj, ami elindította az életet.” Andi felidézi saját gyermekkorának szép emlékeit, bemutatja a felnőtté válás fájdalmas folyamatát, írt verset az elengedésről és családjának széthullását sem rejtette véka alá. Ám az album hallgatása közben ráeszmélünk, hogy a megannyi rossz mellett ugyanannyi jó is van az ember életében, és a változás továbbvisz minket.

Karmapirin zenekar - MadárkaEz a gondolat a lemez címadó dalában is elhangzik: „Repülj még! Repülj hát!” A Madárka talán az egyik legerőteljesebb dal, ezért már a lemezfelvételnél kitalálta a zenekar és vizuális stábja, hogy különleges videoklipet készítenek hozzá. Ez meg is valósult és el is indult hódító útjára a kézzel rajzolt, magával ragadó képi világ által teljessé tett zenei alkotás.

Madárka videoklip – youtu.be/EIQhI98iPns

A Karmapirin természetesen nem vesz vissza az iramból, idén is számos fesztiválon fog fellépni az önálló koncertjeiken kívül. A terveik között szerepel továbbá, hogy az album legalább két további dalához készítenek videoklipet.

Karmapirin:

Szakos Andrea – ének, vokál
Zombor Szabolcs – dobok
Király István – szólógitár
Balázs Béla – basszusgitár

Közreműködött:

Papp Levente – basszusgitár

Karmapirin – facebook.com/Karmapirin/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.