Jazzváros lesz Érden Dresch-el és Berkivel

Érdi Dresch Fesztivál
Új szerepben mutatkozik be Dragomán György is.

Fellép Dragomán György is egy előadás erejéig!

Szeptember 9. és 12. között rendezik a 7. AVL-Érdi Jazz Fesztivált, amelyen mások mellett Dresch Mihály és kvartettje, valamint az idén 75 éves Berki Tamás is fellép

Idén újabb helyszínnel bővül a fesztivál, amely így az AVL új székházában kezdődik egy improvizációt sem nélkülöző előadással. Dragomán György marosvásárhelyi író és Lantos Zoltán dzsesszhegedűs előadása a székházban szeptember 9-én 19 órától előzetes regisztrációval hallható – közölték a szervezők az MTI-vel.

A következő napokon a fesztivál kiköltözik a Magyar Földrajzi Múzeum parkjába a fedett kocsiszín alá. Itt lép fel másnap Dresch Mihály kvartettjével, cimbalmon Lukács Miklós, bőgőn Gyányi Marcell, dobon Csízi László zenél.

Szeptember 11-én két koncert is várja a közönséget. Soso Lakatos Sándor szaxofonos kvartettjében idősebb Egri János bőgőzik, ifjabb Egri János zongorázik, a ritmusszekció harmadik tagja Pecek Lakatos András.

Rendhagyó helyszínen, a Magyar Földrajzi Múzeumban is lesz esemény!

Utánuk László Attila legújabb zenekara lép színpadra, trombitán Pecze Balázs, harsonán Csapó Krisztián, szaxofonon Soso Lakatos Sándor, zongorán Nagy János fog játszani.

A ritmusszekcióban ott lesz a basszusgitáros Lattmann Béla, valamint a zenekar vendégeként érkezik a Spanyolországban és az Egyesült Államokban is sikereket aratott Borlai Gergő dobos. Vasárnap, a fesztiválzáró koncert előtt idén is bemutatkoznak a kiemelkedően tehetséges egyetemisták.

Idén Orbay Lilla énekesnő zenekara lesz hallható, partnerei a zongorista Horváth Balázs, a szaxofonos ifjabb Oláh Kálmán, Pál Gábor basszusgitáros és Fábry Adonisz dobos. Szeptember 12-én az idén 75 éves Berki Tamás ad születésnapi koncertet.

A Máté Péter-díjas énekes olyan zenekarral debütál Érden, amellyel még soha nem volt egy színpadon. Az énekest Nagy János rendhagyó triója kíséri, a zongorista partnere Frankie Látó hegedűn és Joubert Flóra dobon.

Az immáron hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Érdi Jazz Fesztivál, azokhoz szól akik már nyitottak e műfaj bensőséges kifejezésmódjára, a zene szabadságára. Szól azoknak, akik családjukkal, barátaikkal szeretnének eltölteni egy-egy estét a legkiválóbb előadók társaságában, és megszólítja azokat akik nyitottak az újdonságokra és szívesen közelebb kerülnének ehhez az izgalmas zenei műfajhoz.

Az eddigi fellépők a jazz szcéna legkiválóbb zenészei közül kerültek ki, de fiataloknak is adunk helyet. A jazzfesztivál több művészeti ágat is bevon az eseménybe.

Női hang nélkül sem maradnak a kilátogatók, hiszen Orbay Lilla is fellép következő hétvégén!

Védettségi igazolvány szükséges a belépéshez!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Karácsonyi koncert Oroszlányban

3 évszázad legszebb karácsonyi dalai

Thén Róbert (ének) és Orbán Gábor (orgona) előadásában többek közt olyan dalok csendülnek fel, mint Schubert Ave Máriája, vagy az Adeste fideles.

Gorlo Volka

Gorlo Volka és a Titok, avagy a múltadban jártam

Két évvel bemutatkozó anyaguk után ismét egy kiadvánnyal örvendeztette meg közönségét a felvidéki Gorlo Volka. A Titok című album úgy mutatja meg a formáció újabb oldalát, hogy közben hű marad a csapat jól ismert zeneiségéhez.