Keresés
Close this search box.

Jazzváros lesz Érden Dresch-el és Berkivel

Érdi Dresch Fesztivál
Új szerepben mutatkozik be Dragomán György is.

Fellép Dragomán György is egy előadás erejéig!

Szeptember 9. és 12. között rendezik a 7. AVL-Érdi Jazz Fesztivált, amelyen mások mellett Dresch Mihály és kvartettje, valamint az idén 75 éves Berki Tamás is fellép

Idén újabb helyszínnel bővül a fesztivál, amely így az AVL új székházában kezdődik egy improvizációt sem nélkülöző előadással. Dragomán György marosvásárhelyi író és Lantos Zoltán dzsesszhegedűs előadása a székházban szeptember 9-én 19 órától előzetes regisztrációval hallható – közölték a szervezők az MTI-vel.

A következő napokon a fesztivál kiköltözik a Magyar Földrajzi Múzeum parkjába a fedett kocsiszín alá. Itt lép fel másnap Dresch Mihály kvartettjével, cimbalmon Lukács Miklós, bőgőn Gyányi Marcell, dobon Csízi László zenél.

Szeptember 11-én két koncert is várja a közönséget. Soso Lakatos Sándor szaxofonos kvartettjében idősebb Egri János bőgőzik, ifjabb Egri János zongorázik, a ritmusszekció harmadik tagja Pecek Lakatos András.

Rendhagyó helyszínen, a Magyar Földrajzi Múzeumban is lesz esemény!

Utánuk László Attila legújabb zenekara lép színpadra, trombitán Pecze Balázs, harsonán Csapó Krisztián, szaxofonon Soso Lakatos Sándor, zongorán Nagy János fog játszani.

A ritmusszekcióban ott lesz a basszusgitáros Lattmann Béla, valamint a zenekar vendégeként érkezik a Spanyolországban és az Egyesült Államokban is sikereket aratott Borlai Gergő dobos. Vasárnap, a fesztiválzáró koncert előtt idén is bemutatkoznak a kiemelkedően tehetséges egyetemisták.

Idén Orbay Lilla énekesnő zenekara lesz hallható, partnerei a zongorista Horváth Balázs, a szaxofonos ifjabb Oláh Kálmán, Pál Gábor basszusgitáros és Fábry Adonisz dobos. Szeptember 12-én az idén 75 éves Berki Tamás ad születésnapi koncertet.

A Máté Péter-díjas énekes olyan zenekarral debütál Érden, amellyel még soha nem volt egy színpadon. Az énekest Nagy János rendhagyó triója kíséri, a zongorista partnere Frankie Látó hegedűn és Joubert Flóra dobon.

Az immáron hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Érdi Jazz Fesztivál, azokhoz szól akik már nyitottak e műfaj bensőséges kifejezésmódjára, a zene szabadságára. Szól azoknak, akik családjukkal, barátaikkal szeretnének eltölteni egy-egy estét a legkiválóbb előadók társaságában, és megszólítja azokat akik nyitottak az újdonságokra és szívesen közelebb kerülnének ehhez az izgalmas zenei műfajhoz.

Az eddigi fellépők a jazz szcéna legkiválóbb zenészei közül kerültek ki, de fiataloknak is adunk helyet. A jazzfesztivál több művészeti ágat is bevon az eseménybe.

Női hang nélkül sem maradnak a kilátogatók, hiszen Orbay Lilla is fellép következő hétvégén!

Védettségi igazolvány szükséges a belépéshez!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt