Keresés
Close this search box.

Gypo Circus és a vemhes elefánt

Gypo Circus
Új kislemezzel jelentkezett a szegedi ethno-punk brigád, a Gypo Circus. Az „Amíg a cigány hegedül” című EP, a zenekar második nagylemezének az előfutára.

Gypo CircusAmíg a cigány hegedül címmel, új Gypo Circus EP érkezett

Új kislemezzel jelentkezett a szegedi ethno-punk brigád, a Gypo Circus. Az „Amíg a cigány hegedül” című EP, a zenekar második nagylemezének az előfutára. A frissen megjelent három dal közül, a Gyáva féreghez – egy dalszöveg-videó formájában – vizuális tartalmat is készített a zenekar. A Gypo Circus egyébként a Ganxsta Tribute kezdeményezés és album keretein belül jelentkezett utoljára hanganyaggal: Akkor a Szerb határ felé c. Kartel-dalt dolgozták fel.

 A készülő lemez és az EP munkálatairól így vélekednek a srácok:

A zenekar soron következő albumának a munkálatait jellemezhetjük egy Elefánt kisasszony vemhességi idejével: 18-22 hónap. Hosszú ideje nem jelentkeztünk új dalokkal. Az utolsó megjelenés – Ganxta Tribute Szerb határ felé feldolgozás – óta, rengeteget koncerteztünk, így ennek az új dalok itták meg a levét. Szokásunkhoz híven lesz mindenféle stílus az albumon. Megsúgjuk, hogy elcsípünk egy-két muzsikust egy kis vendégszereplésre. A teljes nagylemez megjelenést őszre tervezzük, ha a jó Devla is úgy akarja.”

Ha három szóban kellene jellemezni a készülő anyagot? „Energia, tempó, érzelmek.”

Gypo Circus – Gyáva féreg (Dalszöveg-videó)

youtube.com/watch?v=t3XyGQQ3mfM

Gypo Circus – Amíg a cigány hegedül EP

deezer.com/album/…

Ízelítő a soron következő Gypo Circus nagylemezről, avagy első fecskék a dróton.

Amíg a cigány hegedül:

A zenekar érzékenyebb oldalát mutatja be, mind zeneileg, mind szövegileg. Ebben a dalban vendégszerepel egyik kedvenc magyar muzsikusunk, Ferenczi Gyuri, aki összetéveszthetetlen hegedűjátékával emelte és tette teljessé a dal hangulatát. Köszönjük Gyuri!

Mindig utolsó:

Egy dal a kisvárosi zsiványok életéről, bulikról, italozásokról és a felismerésről, hogy lépni kell!  Pl. Szicíliában borozót nyitni az olaszoknak, és élni boldogan. Egy dal a kilátástalanságról, a tömeges elvándorlásról, keserédes optimizmussal felöntve.

Gyáva féreg:

Ez egy igazi szerelmes-szakítós dal a magunk módján . A fiú hagyta elmenni a régi szerelmét, akihez tulajdonképpen már nem ragaszkodik, de búcsúként még a szemére veti, hogy a szakításuk a lány hibája. Zeneileg itt teljesedik ki legjobban a Gypsy-Punk hatás. Stílus kavalkád egy dalban, igazi koncert kedvenc.

***

Gypo Circus – Biográfia

2011 őszén öt, gyökeresen eltérő zenei és társadalmi háttérrel rendelkező muzsikus létrehozta a “Gypo Circus”-t. A tagok régi álma volt egy olyan zenekar létrehozása, ahol a balkáni ethno, a gipsy, valamint a punk műfajok találkoznak, ezzel bár stílust nem teremtve, Magyarországon eddig nem hallott hangzást felépítve.

A 2011-ben alakult Gypo Circus-szal új szín került fel a már elcsépeltnek hitt, hazai folk-ska-punk vonulat palettájára. Felületes szemlélőnek talán egy újabb Ocho Machónak tűnhet a produkció, ám valójában itt teljesen más ízek, életérzések is felbukkannak. Képzeljük el az alábbi valószerűtlen históriát: a gypsy jazz fundamentuma, Django Reinhardt hegedűs komájával, Stéphane Grappellivel karöltve fogja magát és lepaktál Manu Chao brigádjával, énekesnek pedig meghívnak egy alapos Balkán-kiképzésen átment Kiss Tibit. Képzettársításként még hozzácsaphatjuk a Kusturica-filmek miliőjét, de fel-felsejlik Guy Ritchie Blöffös cigánytábora is. A banda három legfőbb erénye: lenyűgöző zenei tudás, komoly refrénkomponáló tehetség, príma szövegek. Kell még valami?

Gypo Circus online: facebook.com/GypoCircus

Mentés

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt