Erdőhegyi Brigitta

Erdőhegyi Brigitta énekesnő
magyarzene

magyarzene

Erdőhegyi Brigitta énekesnő a belső szabadságról, önismeretről, döntésekről és pályájáról beszélt a Sztárportréban.

Erdőhegyi BrigittaBelső szabadságról, önismeretről, döntésekről és pályájáról.

A műsort rögtön egy erős gondolattal kezdte az énekesnő: “A világ mindent elkövet, hogy kiragadjon bennünket abból a figyelemből, amit magunkra kellene fordítanunk. Követeli a kifelé fordulást, de akkor nem lehet megtalálni sem önmagunkat, sem a belső szabadságunkat. Ha nem figyelünk, és csak sodródunk, akkor önmagunktól elfordulunk.” De mi a következménye annak, ha elsodródunk?

Erdőhegyi Brigittáról sok dolgot érdemes megemlíteni: Például azt, hogy gyermekkorában még balerinának készült, de aztán az énekesi pályát választotta. A műsorban beszélt arról, hogy 10-12 éves korában a nagypapa jazz lemeze volt rá olyan euforikus hatással, hogy ez később az énekesi pályára, a jazz felé vitte. A hivatásról már ekkor volt egy olyan gondolata, ami máig elkíséri: “Akkor érdemes egyáltalán élni, ha minden nap azt csinálhatom, amit szeretek, amibe a legtöbb szeretetet tudom beletenni.”

Befutott előadóként éveken át Budapest egyik legpatinásabb klubjában, hazai és külföldi vendégeket, olykor sztárokat is szórakoztatott önálló műsorával – az 1930-as évek Amerikájának zenei és színpadi világát megidézve. Tapsolt már neki Giorgio Armani, a Depeche Mode tagjai, de Michail Gorbacsov 75. születésnapjára szervezett ünnepségen, a világ vezető politikusainak is ő énekelt.

Hazánkban 2005. elején jelent meg első popzenei video klipje, később teljes lemeze, mely a vezető magyar zenei csatorna játszási listáján hetekig toplistás volt.

Az évek során Brigitta számos alkalommal állt jótékonysági kezdeményezések mellé. De a jó ügyekért való kiállást szerinte meg kell, hogy előzze valami más: “Úgy nagyon nehéz a világot jobbá tenni, ha közben nem indulunk el azon a nehéz úton, hogy mi magunk jobb emberré váljunk.”

Ahhoz, hogy valaki ilyen életpályát fusson be, nagyon céltudatosnak kell lennie. Brigitta szerint: “A döntéseink tesznek jobb emberré.” Viszont a félelmeink gyakran akadályoznak a céljaink elérésében, éppen ezért szerinte: “A legnagyobb szabadság az, hogy nem adunk teret a félelmeinknek.”

Nézze meg ezt izgalmas, sok fontos kérdést és érdekes gondolatot tartalmazó beszélgetést a Sztárportré videójában!

sztarportre.hu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Martin Miután jó ember bachata

Miután – megjelent Gébele Martin új dala

A dalszöveget és a zenét is Martin jegyzi, elmondása szerint „önmagának tud a legjobban megnyílni”, ezért alkot szinte mindig egyedül, de nyitott az együttműködésre másokkal.

Várkert Bazár zene vers

Zene+vers, a Várkert Bazárban!

Ismét zene költözik be a Várkert Bazár udvarára – azonban nem könnyű-, hanem komoly: a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Nyáry Krisztiánnal közösen vág bele a szórakoztató művelésbe,

Martin Miután nyári

Martin Miutánja – már csak pár nap

Termékeny hetek után itt az új szám! Június 11-én, pénteken új dala és videoklipe jelenik meg Miután címmel. Új száma igazi nyári slágernek ígérkezik. Strand – csak kicsit másképp.