Keresés
Close this search box.
Erdőhegyi Brigitta énekesnő a belső szabadságról, önismeretről, döntésekről és pályájáról beszélt a Sztárportréban.

Erdőhegyi BrigittaBelső szabadságról, önismeretről, döntésekről és pályájáról.

A műsort rögtön egy erős gondolattal kezdte az énekesnő: “A világ mindent elkövet, hogy kiragadjon bennünket abból a figyelemből, amit magunkra kellene fordítanunk. Követeli a kifelé fordulást, de akkor nem lehet megtalálni sem önmagunkat, sem a belső szabadságunkat. Ha nem figyelünk, és csak sodródunk, akkor önmagunktól elfordulunk.” De mi a következménye annak, ha elsodródunk?

Erdőhegyi Brigittáról sok dolgot érdemes megemlíteni: Például azt, hogy gyermekkorában még balerinának készült, de aztán az énekesi pályát választotta. A műsorban beszélt arról, hogy 10-12 éves korában a nagypapa jazz lemeze volt rá olyan euforikus hatással, hogy ez később az énekesi pályára, a jazz felé vitte. A hivatásról már ekkor volt egy olyan gondolata, ami máig elkíséri: “Akkor érdemes egyáltalán élni, ha minden nap azt csinálhatom, amit szeretek, amibe a legtöbb szeretetet tudom beletenni.”

Befutott előadóként éveken át Budapest egyik legpatinásabb klubjában, hazai és külföldi vendégeket, olykor sztárokat is szórakoztatott önálló műsorával – az 1930-as évek Amerikájának zenei és színpadi világát megidézve. Tapsolt már neki Giorgio Armani, a Depeche Mode tagjai, de Michail Gorbacsov 75. születésnapjára szervezett ünnepségen, a világ vezető politikusainak is ő énekelt.

Hazánkban 2005. elején jelent meg első popzenei video klipje, később teljes lemeze, mely a vezető magyar zenei csatorna játszási listáján hetekig toplistás volt.

Az évek során Brigitta számos alkalommal állt jótékonysági kezdeményezések mellé. De a jó ügyekért való kiállást szerinte meg kell, hogy előzze valami más: “Úgy nagyon nehéz a világot jobbá tenni, ha közben nem indulunk el azon a nehéz úton, hogy mi magunk jobb emberré váljunk.”

Ahhoz, hogy valaki ilyen életpályát fusson be, nagyon céltudatosnak kell lennie. Brigitta szerint: “A döntéseink tesznek jobb emberré.” Viszont a félelmeink gyakran akadályoznak a céljaink elérésében, éppen ezért szerinte: “A legnagyobb szabadság az, hogy nem adunk teret a félelmeinknek.”

Nézze meg ezt izgalmas, sok fontos kérdést és érdekes gondolatot tartalmazó beszélgetést a Sztárportré videójában!

sztarportre.hu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt