Jubileumi Dombos Fest – tavaly helyett idén!

Dombos Fest Lajkó Félix
Julio

Julio

A rendezvénynek helyet adó utcában kézművesek, valamint hagyományos magyar ételeket kínáló árusok és borászok kaptak helyet, emellett borpincével és borterasszal várják a látogatókat.

Lajkó Félix és Parno Graszt – na meg a többi!

Többek között Lajkó Félix, a Parno Graszt és Szabó Balázs Triója várja a közönséget a délvidéki magyarság legjelentősebb kulturális fesztiválján, a Dombos Festen, amelyet július 8. és 11. között tartanak a vajdasági Kishegyesen.

A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt a jubileumi, huszadik fesztivál, a kedvező járványhelyzet azonban az idei rendezvény megtartását már lehetővé teszi. A fesztivál honlapján olvasható program alapján látszik, hogy a szervezők az idén is a magyar kultúrának, illetve a régiónak az érdekes, színvonalas és ritkán látott produkcióit hívták meg az összművészeti rendezvényre.

A Dombos Festet július 8-án a kortárs magyar zene egyik legismertebb alakja, Szabó Balázs nyitja meg triójával, majd Básits Branka és Wertetics Slobodan várja a közönséget. A magyar-szerb származású Básits Branka zenéje a magyar és a szerb hagyományokból és zenei világból építkezik, Wertetics Slobodan harmonikás pedig szintén a szerb kultúrából merít ihletet. Az este folyamán Wertetics Slobodan önállóan is színpadra lép, de zenél a világhírű Parno Graszt is.

Másnap Magyarország egyik legkiválóbb dzsesszgitárosa, Gyémánt Bálint és triója lép színpadra, majd az Európa-szerte ismert Modern Art Orchestra várja a közönséget, az estét pedig a Budapesti Útikalauz Időutazóknak című cirkusz-színházi előadás zárja.

Hagyományosan a szombat a leglátogatottabb nap a dombosi löszfalnál. A fesztivál harmadik napján lép fel Lajkó Félix Liszt Ferenc-díjas világzenei hegedűművész, de ekkor találkozhat a közönség tűzzsonglőrökkel és fénytáncosokkal, valamint a Flock Project vertikális táncosaival.

A fesztivál zárónapján Paár Julcsi várja a legkisebbeket mesével és varázslattal teli gyerekprodukciójával, majd az Ötödik évszak lép színpadra a magyar és a francia városi zenét vegyítő ütemeivel, a fesztivált pedig a Bazseva népzenei dallamai zárják.

A rendezvénynek helyet adó Hegyalja utcában kézművesek, valamint hagyományos magyar ételeket kínáló árusok és borászok kaptak helyet, emellett borpincével és borterasszal várják a látogatókat, napközben pedig a Dombosi történetek – Remix irodalmi fesztivál beszélgetéseit hallgathatják meg az érdeklődők.

Ezen felül ismét látható lesz, ahogyan a fényfestők keze alatt minden este életre kel a 100 méteres löszfal, amelynek a tövében a fesztivált rendezik.

Életre kell a löszfal is!

Évek után új nagylemezzel jelentkezik ez a zenekar!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt