Keresés
Close this search box.

Jubileumi Dombos Fest – tavaly helyett idén!

Dombos Fest Lajkó Félix
A rendezvénynek helyet adó utcában kézművesek, valamint hagyományos magyar ételeket kínáló árusok és borászok kaptak helyet, emellett borpincével és borterasszal várják a látogatókat.

Lajkó Félix és Parno Graszt – na meg a többi!

Többek között Lajkó Félix, a Parno Graszt és Szabó Balázs Triója várja a közönséget a délvidéki magyarság legjelentősebb kulturális fesztiválján, a Dombos Festen, amelyet július 8. és 11. között tartanak a vajdasági Kishegyesen.

A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt a jubileumi, huszadik fesztivál, a kedvező járványhelyzet azonban az idei rendezvény megtartását már lehetővé teszi. A fesztivál honlapján olvasható program alapján látszik, hogy a szervezők az idén is a magyar kultúrának, illetve a régiónak az érdekes, színvonalas és ritkán látott produkcióit hívták meg az összművészeti rendezvényre.

A Dombos Festet július 8-án a kortárs magyar zene egyik legismertebb alakja, Szabó Balázs nyitja meg triójával, majd Básits Branka és Wertetics Slobodan várja a közönséget. A magyar-szerb származású Básits Branka zenéje a magyar és a szerb hagyományokból és zenei világból építkezik, Wertetics Slobodan harmonikás pedig szintén a szerb kultúrából merít ihletet. Az este folyamán Wertetics Slobodan önállóan is színpadra lép, de zenél a világhírű Parno Graszt is.

Másnap Magyarország egyik legkiválóbb dzsesszgitárosa, Gyémánt Bálint és triója lép színpadra, majd az Európa-szerte ismert Modern Art Orchestra várja a közönséget, az estét pedig a Budapesti Útikalauz Időutazóknak című cirkusz-színházi előadás zárja.

Hagyományosan a szombat a leglátogatottabb nap a dombosi löszfalnál. A fesztivál harmadik napján lép fel Lajkó Félix Liszt Ferenc-díjas világzenei hegedűművész, de ekkor találkozhat a közönség tűzzsonglőrökkel és fénytáncosokkal, valamint a Flock Project vertikális táncosaival.

A fesztivál zárónapján Paár Julcsi várja a legkisebbeket mesével és varázslattal teli gyerekprodukciójával, majd az Ötödik évszak lép színpadra a magyar és a francia városi zenét vegyítő ütemeivel, a fesztivált pedig a Bazseva népzenei dallamai zárják.

A rendezvénynek helyet adó Hegyalja utcában kézművesek, valamint hagyományos magyar ételeket kínáló árusok és borászok kaptak helyet, emellett borpincével és borterasszal várják a látogatókat, napközben pedig a Dombosi történetek – Remix irodalmi fesztivál beszélgetéseit hallgathatják meg az érdeklődők.

Ezen felül ismét látható lesz, ahogyan a fényfestők keze alatt minden este életre kel a 100 méteres löszfal, amelynek a tövében a fesztivált rendezik.

Életre kell a löszfal is!

Évek után új nagylemezzel jelentkezik ez a zenekar!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt