Megjelent a Dóka Attila Akusztik (DAA) albuma

Z. László

Z. László

Rejtsd el szíved" címmel megjelent a Dóka Attila Akusztik első nagylemeze.

Rejsd el szíved! - DAA“Azért csináljuk, hogy nektek öröm legyen a szívetekben.”
(Dóka Attila)

“Rejtsd el szíved” címmel megjelent a Dóka Attila Akusztik első nagylemeze. A névadó alkotó munkásságának köszönhetően a bő egy év alatt számos dal született, amelyekből 12 kapott helyet a most megjelenő albumon.

A trió alapvetően az ének-gitár-fuvola-cajon hangszerelésre épül, de időnként cselló is megszólal a dalokban, sőt a koncerteken bármi megtörténhet. A zenekar stílusát nem is hiszem, hogy meg kellene határozni, az úgysem lenne pontos, mert a ritmust, a hangszerelést és úgy összességében a hangzást a “hangulat és az ihlet” határozza meg. A zene (és leginkább a szöveg) amúgy is távol áll a mainstream világától; elsősorban igazi élményre, érzésekre vágyó hallgatóknak szól, azoknak akik nem stílus alapján kedvelnek valamit, azoknak akik a zenét szeretik.

“Egy zeneszerzőnek a lemez olyan, mint írónak a könyv.”
(Dóka Attila)

A triónak fontos, hogy a munkának, a dalszerzésnek legyen valamilyen tárgyi lenyomata. A most debütáló dalokon jól érződik Dóka Attila szociális érzékenysége. 2010-ben zenei betétet írt a Világtalan Világosság című hangoskönyvhöz. (Azóta szorosan együttműködik a Mozdulj Közhasznú Egyesülettel.)

Dóka Attila Akusztik“Kértem egyet karácsonyra”
(Dóka Péter)

Pétert az együtt zenélés öröme rángatta kicsit ki az írói magányból. Szerényen (nem kap dobogót; ez van), de “erőteljesen” ütöget egy dobozt, melybe első látásra beleszeretett. A cajon úgy tűnik mindenki számára könnyen kezelhető ütős hangszer, ami talán igaz is, de csak addig, amíg az ember be nem áll (párdon; ül) egy csapatba.

“Jobban meg tudom mutatni magam.”
(Kovács Sára Dizna)

Sára a klasszikus zenétől indult, de mindig is nyitott volt más zenei stílus iránt.  Fuvola játéka igazi magasságokba emeli Attila verseit. (Elnézést a közhelyért, de tessék meghallgatni!)

Na de mi az a FitCandy?

Öröm látni, amikor a KKV szektor egy – egy szereplője úgy tudja támogatni a kultúrát, hogy az neki is hasznos. (És ezt Szilvia, a vállalkozás vezetője állítja). Szóval aki cukor nélkül szereti a finom süteményeket, annak irány: @fitcandybysylviajarjabka)

Azért is a stílusról

Dizna ruházatából ítélve talán a gothic. Ehhez hozzávéve Péter fotókon legtöbbször látott fekete öltözékét az már dark-goth. Ám Attila virágos mintájú inge visszahoz a pop-rock-folk irányba. Valóban érzékelhető mindegyik stílus a zenéjükben, de mégis az a meghatározásuk tűnik a legjobbnak, mely azt mondja: alternatív musical 

Készüljetek!

Akinek nincs még CD-je az gyorsan szerezzen egyet, amúgy lemezbemutató koncert június 22. -én, de mindenekelőtt katt ide: https://hu-hu.facebook.com/attiladoka/

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt