Megjelent a Dóka Attila Akusztik (DAA) albuma

Z. László

Z. László

Kommunikátor, zenekritikus.
Rejtsd el szíved" címmel megjelent a Dóka Attila Akusztik első nagylemeze.

Rejsd el szíved! - DAA„Azért csináljuk, hogy nektek öröm legyen a szívetekben.”
(Dóka Attila)

„Rejtsd el szíved” címmel megjelent a Dóka Attila Akusztik első nagylemeze. A névadó alkotó munkásságának köszönhetően a bő egy év alatt számos dal született, amelyekből 12 kapott helyet a most megjelenő albumon.

A trió alapvetően az ének-gitár-fuvola-cajon hangszerelésre épül, de időnként cselló is megszólal a dalokban, sőt a koncerteken bármi megtörténhet. A zenekar stílusát nem is hiszem, hogy meg kellene határozni, az úgysem lenne pontos, mert a ritmust, a hangszerelést és úgy összességében a hangzást a „hangulat és az ihlet” határozza meg. A zene (és leginkább a szöveg) amúgy is távol áll a mainstream világától; elsősorban igazi élményre, érzésekre vágyó hallgatóknak szól, azoknak akik nem stílus alapján kedvelnek valamit, azoknak akik a zenét szeretik.

„Egy zeneszerzőnek a lemez olyan, mint írónak a könyv.”
(Dóka Attila)

A triónak fontos, hogy a munkának, a dalszerzésnek legyen valamilyen tárgyi lenyomata. A most debütáló dalokon jól érződik Dóka Attila szociális érzékenysége. 2010-ben zenei betétet írt a Világtalan Világosság című hangoskönyvhöz. (Azóta szorosan együttműködik a Mozdulj Közhasznú Egyesülettel.)

Dóka Attila Akusztik„Kértem egyet karácsonyra”
(Dóka Péter)

Pétert az együtt zenélés öröme rángatta kicsit ki az írói magányból. Szerényen (nem kap dobogót; ez van), de „erőteljesen” ütöget egy dobozt, melybe első látásra beleszeretett. A cajon úgy tűnik mindenki számára könnyen kezelhető ütős hangszer, ami talán igaz is, de csak addig, amíg az ember be nem áll (párdon; ül) egy csapatba.

„Jobban meg tudom mutatni magam.”
(Kovács Sára Dizna)

Sára a klasszikus zenétől indult, de mindig is nyitott volt más zenei stílus iránt.  Fuvola játéka igazi magasságokba emeli Attila verseit. (Elnézést a közhelyért, de tessék meghallgatni!)

Na de mi az a FitCandy?

Öröm látni, amikor a KKV szektor egy – egy szereplője úgy tudja támogatni a kultúrát, hogy az neki is hasznos. (És ezt Szilvia, a vállalkozás vezetője állítja). Szóval aki cukor nélkül szereti a finom süteményeket, annak irány: @fitcandybysylviajarjabka)

Azért is a stílusról

Dizna ruházatából ítélve talán a gothic. Ehhez hozzávéve Péter fotókon legtöbbször látott fekete öltözékét az már dark-goth. Ám Attila virágos mintájú inge visszahoz a pop-rock-folk irányba. Valóban érzékelhető mindegyik stílus a zenéjükben, de mégis az a meghatározásuk tűnik a legjobbnak, mely azt mondja: alternatív musical 

Készüljetek!

Akinek nincs még CD-je az gyorsan szerezzen egyet, amúgy lemezbemutató koncert június 22. -én, de mindenekelőtt katt ide: https://hu-hu.facebook.com/attiladoka/

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.

Napfonat

Őselemek a Napfonat tolmácsolásában

Második nagylemezével jelentkezik A Dal 2022-es döntőjébe is bejutó Napfonat. Az őselemek köré épülő album gondolata már önmagában izgalmas.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt