Díjeső hirdette Szenes Iván dicsőségét

Szenes Iván Józsefváros
A leghíresebb Szenes-dalok csendültek fel híres és legendás előadók által.

Egy estére Szenes Ivántól volt hangos Józsefváros!

Szeptember 5-én még a csillagok is fényesebben ragyogtak, amikor Szenes Iván emlékére 10 ezer ember együtt dúdolta slágereit, akik már a koncert előtt órákkal hamarabb gyülekeztek a dalköltő nevével fémjelzett téren.

Egyik dalában pontosan így hangzott: „Akkor is fénylenek majd a csillagok, ha más lesz itt nem én…!” A dalköltő generációkon átívelő legismertebb dalait új köntösben adták elő a hazai művészvilág elismert sztárjai.

Idén az egyedülálló és nagyszabású koncertet Bodrogi Gyula és Szenes Andrea műsorvezetése tette még szórakoztatóbbá és feledhetetlenné. M.Páll Zoltán szobrász által tervezett Szenes Iván Művészeti díjakat idén Kökény Attila, Csonka András és Körmendi Péter kapta.

A Szenes Iván téren bármi megtörténhet, hiszen hamarosan még Szenes-múzeum is nyílik ott, ahol a huszadik század legtermékenyebb és legnagyobb hazai slágergyárosának otthona is áll.

A 11. alkalommal megrendezett Szenes Iván emlékkoncert idén is ünnepi hangulatba hozta a közönséget. „Nagyon örülök, hogy mindenki jól érezte magát, a közönség és a művészek is. Számomra ez a legfontosabb!” – mondta Szenes Iván lánya, Szenes Andrea.

Szenes Iván Józsefváros DÍJ

A legendás dalszerző több mint kétezer dalából a legnagyobb slágerek szólaltak meg, Gergely Robi előadásában a ’Mondd miért szeretsz te mást?’ vagy a ’Rézmozsár’, Kökény Attila és Zalatnay Cini párosában a ’Hosszú forró nyár’ című dal hangzott el, Kocsis Tibitől pedig a ’Próbálj meg lazítani!’, ’Mindenkinek van egy álma’ és a ’Találkozás a régi szerelemmel’ slágert hallhatta a lelkes közönség.

Opitz Barbi az ’Úgy szeretném meghálálni’ című dalt, míg Nyári Károly ’Az utolsó tánc’, Bo Viktor pedig a ’Vuk’-kal varázsolta el a közönséget. Azonban nem csak ének hallatszott a színpadról: Szenes Andrea a koncerten köszönetet mondott a színpadon Józsefváros korábbi polgármesterének, akinek érdeme volt az Emlékkoncert.

De természetesen – ahogy minden évben – átadásra kerültek a Szenes Iván Művészeti díjak, melyet idén Kökény Attila, Csonka András és Körmendi Péter zeneszerző kapott.

Kökény Attila népszerű énekes és zongorista Szenes Iván dalain nőtt fel, hiszen a családjában mindenki muzsikus és mindannyian rajonganak a zenéért.

„Én imádom Szenes Iván szerzeményeit. Olyan családban nőttem fel, ahol vagy Anyám énekelt a konyhában, vagy Apám dudorászott, vagy a testvéreim gyakoroltak és mindig felcsendült egy Szenes dal. Úgy érzem, hogy engem nagyon szeret a Jó Isten, hiszen jókor voltam jó helyen. Büszke vagyok rá, hogy itt lehetek és megérdemlem Szenes Iván kitüntetését és általa részese lehetek Szenes Iván történetének. Akinek van szíve, nem tud elmenni egy Szenes Iván sláger mellett” – mondta meghatódva Kökény Attila.

Egy különleges táncot is láthattak a kilátogatók: hiszen Szenes Andrea gyerekkori korcsolyapartnerével kézen fogva táncolt a színpadon:

„Óriási öröm és megtiszteltetés számomra ez a díj. Szenes Iván a valaha élt legnagyobb magyar dalszerző-zseni és az életműve messze túléli az életét. Ezt tükrözi a mai koncert is és az, hogy még mindig ő a legtöbbet játszott szerző Magyarországon” – mondta a művész.

A leghíresebb Szenes-dalok csendültek fel híres és legendás előadók által!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.