Keresés
Close this search box.

Dés-dalon fognak versenyezni dalszövegírók!

Dés_László
A szervezők közlése szerint egy videoklip is születni fog egy későbbi időpontban amellett, hogy rádiók is fogják játszani a legjobban sikerült művet!

Tóth Vera fogja felénekelni a legjobban sikerült változatot, amely hatalmas sajtónyilvánosságot fog kapni a szervezők ígérete szerint: a szervezők közlése szerint egy videoklip is születni fog egy későbbi időpontban amellett, hogy rádiók is fogják játszani!

Versenyt hirdettek magyar dalszövegírók számára: a jelentkezőknek Dés László zenéjére kell alkotniuk, a Tom-Tom Records közreműködésével elkészülő dalt Tóth Vera fogja elénekelni.

Cél, hogy a dalszövegírói közösség bemutatkozhasson és a szakma értékes, új alkotókkal gazdagodjon. A megmérettetés ösztönzést adhat olyan fiatal, tehetséges kezdő alkotóknak, akik még nem rendelkeznek elegendő ismertséggel, kapcsolatrendszerrel – szerepel a szervezők által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

Dés László Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész kifejezetten a versenyre komponált zenét, amelyet a verseny weboldaláról (www.dalszovegirokversenye.hu) lehet letölteni.

Miután a pályázók megírták a dalszöveget és írott formában feltöltötték azt a honlapra, mellékelniük kell egy videót is, a dalszöveg zenére való előadásáról. Ez leginkább a szöveg ritmikája és értelmezése miatt fontos, továbbá a versenyzőknek így lehetőségük lesz a közönségszavazás során videóikat is megosztani.

A részvételi feltételeket és a versenydalt a www.dalszovegirokversenye.hu honlapról lehet letölteni, ugyanitt kell feltölteni a személyes adatokat és a pályázati dalszöveget. Jelentkezési határidő május 9., a közönségszavazás május 20-án indul.

A pályaműveket háromtagú szakmai zsűri bírálja el, ebben két dalszövegíró, Major Eszter és Müller Péter Sziámi mellett Dés László kapott helyet. Az eredményhirdetés május 30-án lesz.

A nyertes dalszöveggel elkészül a dal eredeti verziója Tóth Vera énekesnő előadásában, a Tom-Tom Records közreműködésével történik a dal hangszerelése, stúdiófelvétele és a videoklip elkészítése, emellett a nyertes és dala kiemelt sajtónyilvánosságot kap.

A közönségdíjas a zeneszöveg.hu 50 ezer forintos különdíját, valamint egy magazininterjú-lehetőséget kap.

A verseny szakmai hátterét a Nemzetközi Pannónia Filmzeneszerző Verseny rendezőgárdája biztosítja, a szakmai vezető Sebestyén Áron. A verseny támogatója a zeneszoveg.hu, a Nemzeti Kulturális Alap, az Artisjus és a Tom-Tom Records.

Lesz közönségdíjas az első helyezetten túl, ő ugyan kisebb díjakat kap, de a valószínűleg a reflektrofény ő rá is jól fog vetülni

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss