Keresés
Close this search box.
Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Dóka Attila Akusztik a Bethlen Téri Színházban.

Kovács Sára DiznaBevallom számomra azon zenekarok, előadók érdekesebbek, akikről az első lemezük hallatán tudni lehet, hogy mindig fognak tudni újat, sőt jobbat mutatni. Amikor a Dóka Attila Akusztik első lemezének megjelenésekor ott voltam a sajtótájékoztatón (itt írtam), éreztem, hogy a profi zenészi, zenei és szövegi anyag mögött egy gyönyörű lélek rejtőzik, egy olyan lélek, mely nehezen tárulkozik fel nyilvánosan. Tudtam, ha nem is varázsütésre, de szépen folyamatosan ez a feltárulkozás be fog következni, és akkor mi hallgatók sírni fogunk.

Második alkalommal egy kis klub helyiségben hallottam a DAA -t, és minden tiszteletem a klub vezetőié, de az a hely nem ezen zenei  programoknak lett kitalálva.

2019 május 24. -én azonban két nagy dolog is történt a zenekar életében, már azon kívül, hogy albumuk egy éves évfordulóját egy kissé rendhagyó koncerttel ünnepelték a Bethlen Téri Színházban, ahol az előadás során egy rejtélyes narrátor (Sipos Imre színművész) segítségével betekintést nyertünk a dalszerző valós életébe, értelmezhettük motivációit, történetét. Tökéletes helyszín, tökéletes hangzás, és két kis momentum, mely számomra nagyon fontos volt:

  • A zenekar tagjai érezhetően jobban együtt voltak, de ebben szerepe lehetett a helyszínnek és a narrátor játékának is.
  • Dóka Attila ha csak néhány pillanatra is, de a maga valójában feltárult. Ne értsetek félre, valószínűleg Én vagyok túl érzékeny, de amikor a közönség végigtapsolt egy Dalt, az előadás is megváltozott, és nekem akkor jött át tökéletesen (feeling).

A rendezvény egyébként telt házzal ment, a koncert valóban színházi előadásként funkcionált, és volt néhány meglepetés is (pl.: Dizna nemcsak szép, nemcsak gyönyörűen fuvolázik; fantasztikusan is énekel).

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.