DAA – Játék a tűzben

DAA - Játék a tűzben
Z. László

Z. László

Dóka Attila Akusztik a Bethlen Téri Színházban.

Kovács Sára DiznaBevallom számomra azon zenekarok, előadók érdekesebbek, akikről az első lemezük hallatán tudni lehet, hogy mindig fognak tudni újat, sőt jobbat mutatni. Amikor a Dóka Attila Akusztik első lemezének megjelenésekor ott voltam a sajtótájékoztatón (itt írtam), éreztem, hogy a profi zenészi, zenei és szövegi anyag mögött egy gyönyörű lélek rejtőzik, egy olyan lélek, mely nehezen tárulkozik fel nyilvánosan. Tudtam, ha nem is varázsütésre, de szépen folyamatosan ez a feltárulkozás be fog következni, és akkor mi hallgatók sírni fogunk.

Második alkalommal egy kis klub helyiségben hallottam a DAA -t, és minden tiszteletem a klub vezetőié, de az a hely nem ezen zenei  programoknak lett kitalálva.

2019 május 24. -én azonban két nagy dolog is történt a zenekar életében, már azon kívül, hogy albumuk egy éves évfordulóját egy kissé rendhagyó koncerttel ünnepelték a Bethlen Téri Színházban, ahol az előadás során egy rejtélyes narrátor (Sipos Imre színművész) segítségével betekintést nyertünk a dalszerző valós életébe, értelmezhettük motivációit, történetét. Tökéletes helyszín, tökéletes hangzás, és két kis momentum, mely számomra nagyon fontos volt:

  • A zenekar tagjai érezhetően jobban együtt voltak, de ebben szerepe lehetett a helyszínnek és a narrátor játékának is.
  • Dóka Attila ha csak néhány pillanatra is, de a maga valójában feltárult. Ne értsetek félre, valószínűleg Én vagyok túl érzékeny, de amikor a közönség végigtapsolt egy Dalt, az előadás is megváltozott, és nekem akkor jött át tökéletesen (feeling).

A rendezvény egyébként telt házzal ment, a koncert valóban színházi előadásként funkcionált, és volt néhány meglepetés is (pl.: Dizna nemcsak szép, nemcsak gyönyörűen fuvolázik; fantasztikusan is énekel).

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Charlie Tátrai Tibor

Tátrai és Charlie – csak zene lesz?

Az áprilisról a koronavírus-járvány miatt november 6-ra halasztott esten a két produkció egy-egy órás blokkot ad elő, a végén jammelés lesz.

Piros Lábas

Zene is lesz a PirosLáboson

Hat ismert hazai világzenei formáció szokatlan műsort mutat be október 2-án a PirosLábos Kulturális Portékák Vásárán Szigetmonostoron, a Szentendrei-szigeten.

Follow the Flow

Égen-földön csak a Flow!

Megjelent a Follow The Flow második lemeze, az ‘Ég és föld’, és ahogyan a cím is utal rá, a rajta hallható dalok megmutatják az igazán nagy magasságokat és mélységeket is.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt