Keresés
Close this search box.
Kik a példaképei egy sikeres, a magyar zenei életben fogalomnak számító énekesnek? Milyen élmény találkozni Santanaval?

BebeKik a példaképei egy sikeres, a magyar zenei életben fogalomnak számító énekesnek? Milyen élmény találkozni Santanaval? Lehet egy személyes hangvételű interjú egyfajta pszichológiai felülvizsgálat?

Mindezt megtudhatjuk Abebe Dániel – vagy ahogy a Back II Blacknek köszönhetően ismerjük – Bebe életútjáról, példaképeiről, a zenével való kapcsolatáról történt beszélgetésből.

Az etióp származású, orvos szülők gyermekeként felnőtt énekes, a Picasso Branch nevű fiúcsapatban vált ismertté, amit egyáltalán nem tart cikinek, sőt. Ez a mindössze 9 hónapos kalandja, emlékei szerint élete egyik meghatározó élménye, „eszméletlen buli” volt. A Back II Black zenekarral futott be igazán a kétezres évek elején, 5 sikeres albumot készítettek együtt. A 2015-ös kilépésekor úgy nyilatkozott, hogy „nagyon nehéz döntés volt… A zenekartól sok jót kaptam, de szükségem van a megújulásra.” Azóta fellépett tévéműsorokban, együttműködött más zenészekkel, de kevesebbet hallottunk róla.

Mi a helyzet vele most? Ami biztos, hogy sok változáson ment keresztül, és ezek előnyére váltak. A Sztárportré interjújában elmesélte, hogy az újrakezdés többrétű volt az életében, hiszen már egy új párkapcsolatban él, zenekarával járja a világot, és másképp gondol az eltelt évekre. Ahogy mondja, „az én életemben annyi minden történt, hogy gyakorlatilag nem sok minden hiányzik belőle.” Ha ehhez hozzávesszük, hogy milyen pályát futott be 41 éves koráig zenekaraival, vagy pl. zenélt közös eseményen Santanaval és más világsztárokkal is, igazat adhatunk neki.

Töretlen optimizmus és elégedettség sugárzik belőle, hiszen saját zenekara, a Bebe and the Change nemrég adta ki első albumát, és ezzel a bandával – amely valójában 1996-ban alakult – Bebe sok helyen koncertezik, még külföldre is hívják őket.

A ma már saját bevallása szerint „otthonülős, csendes” énekes a házassága kudarcáról, a zeneipar nehézségeiről, számára fontos emberekről is beszélt, egy nagyon személyes hangvételű és kötetlen beszélgetés során. A teljes interjú a Sztárportré videóban megtekinthető!

sztarportre.hu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.