Keresés
Close this search box.

Az EJI beszedte külföldről a magyar előadóknak járó jogdíjakat

EJI - Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület
Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
10 európai országban és az USA-ban is sokan élvezik a magyar előadók produkcióit.

Folyamatos az érdeklődés a magyar előadóművészek klasszikus, vagy könnyűzenei produkciói iránt a nemzetközi porondon. Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) külföldről is évente több alkalommal beszedi és felosztja az elhangzások után járó jogdíjakat, a legutóbbit követően a napokban fizeti a magyar művészek járandóságát. Az idei első felosztás közel 600 jogosultat érint, a legmagasabb kifizetett jogdíj meghaladta az egymillió forintot.  A legtöbb jogdíjban elősorban zenészek részesültek, de a legmagasabb összegű díjra jogosultak között van színész is. A felosztás a Franciaországból, Litvániából, Spanyolországból, Portugáliából, Olaszországból, Egyesült Királyságból, Írországból, Svédországból, Hollandiából, Ausztriából és az Egyesült Államokból beszedett jogdíjakat foglalja magában.

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesületről (EJI)

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület a zenészek, színészek, táncosok, artisták jogait érvényesítő egyesület, amit az előadók hoztak létre. A televíziók, rádiók és más felhasználók jogdíjat fizetnek az előadóknak felvételeik felhasználásáért. Ezt a jogdíjat Magyarországon minden hazai és külföldi előadó nevében az EJI szedi be és fizeti ki részükre. Az EJI-nek közel 3500 tagja és 15000 megbízója van.

(EJI – Budapest, 2023. április 18.)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt