Az EJI beszedte külföldről a magyar előadóknak járó jogdíjakat

EJI - Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület
Z. László

Z. László

Kommunikátor, zenekritikus.
10 európai országban és az USA-ban is sokan élvezik a magyar előadók produkcióit.

Folyamatos az érdeklődés a magyar előadóművészek klasszikus, vagy könnyűzenei produkciói iránt a nemzetközi porondon. Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) külföldről is évente több alkalommal beszedi és felosztja az elhangzások után járó jogdíjakat, a legutóbbit követően a napokban fizeti a magyar művészek járandóságát. Az idei első felosztás közel 600 jogosultat érint, a legmagasabb kifizetett jogdíj meghaladta az egymillió forintot.  A legtöbb jogdíjban elősorban zenészek részesültek, de a legmagasabb összegű díjra jogosultak között van színész is. A felosztás a Franciaországból, Litvániából, Spanyolországból, Portugáliából, Olaszországból, Egyesült Királyságból, Írországból, Svédországból, Hollandiából, Ausztriából és az Egyesült Államokból beszedett jogdíjakat foglalja magában.

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesületről (EJI)

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület a zenészek, színészek, táncosok, artisták jogait érvényesítő egyesület, amit az előadók hoztak létre. A televíziók, rádiók és más felhasználók jogdíjat fizetnek az előadóknak felvételeik felhasználásáért. Ezt a jogdíjat Magyarországon minden hazai és külföldi előadó nevében az EJI szedi be és fizeti ki részükre. Az EJI-nek közel 3500 tagja és 15000 megbízója van.

(EJI – Budapest, 2023. április 18.)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Új zsinagóga Szeged

Zsidó kulturális fesztivált rendeznek Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

The Pontiac - Ablakomból

The Pontiac – Ablakomból

Hamarosan harmadik nagylemezével örvendezteti meg rajongóit a The Pontiac. Beharangozóként a zenekar újabb videóklippel készült, amit a korong egyik legmeghatározóbb, Ablakomból című dalához forgattak.

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt