Keresés
Close this search box.

A második elődöntővel folytatódik A Dal 2023 szombat este

Titán zenekar
Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Ismét tíz versenydal hangzik el akusztikus formában, és négy produkció csatlakozik a döntős mezőnyhöz - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája hétfőn az MTI-vel.

A közmédia dalválasztója idén is az év legjobb magyar dalát keresi. A fináléban, április 29-én kiderül, melyik lesz Magyarország slágere.

A Duna csatornán szombaton 19 óra 35 perctől látható második elődöntőben az alábbi előadók lépnek újra színpadra: Berki Artúr (dalának címe: Végtelen harc), az Escape My Shadows (Emlékezni rád), az Everflash (Édenkert), a Jazztelen (Kaja meg sex), Kovács Áron (Lennél), Mocskonyi Dörgő (Most is ott a parton), a Potatopatch (Színes film), a Roy Galeri (Boldog vagy), Szebényi Dániel (Vigasztaló), valamint Varga Zsuzsa (Te beszéled a nyelvemet).
Közülük négy produkció csatlakozik az első akusztikus elődöntőből továbbjutott versenyzőkhöz, három a zsűritől kapott pontokkal, egy a közönség szavazataival.

A múlt szombati első elődöntőből a legmagasabb pontszámmal Szekeres András jutott a fináléba Az ősz című dalával, ő egy híján a maximális 40 pontot kapta a zsűritől, amelyben Wolf Kati, Egri Péter, Ferenczi György és Mező Misi kapott helyett. Szekeres András mögött Panka és Kristóf Nincsen semmi boldogságom című dalával, valamint a Titán és az Éjféli járat egyaránt 38 ponttal jutott tovább. A közönség szavazataival a negyedik továbbjutó a Quack lett Akkor is című dalával.

A Dal 2023 győzteséről a közönség dönt. A nyertes dal előadója Az Év Dala 2023 cím és a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 elismerés mellett tízmillió forintot kap zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.
Részletes információk A Dal Facebook- és Instagram-oldalán, a műsor hivatalos YouTube- és TikTok-csatornáján, valamint adal.hu-n olvashatók.

(MTI)

A fotón Szabó Előd a Sztárportréban

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.