Ataru Taiko

Ataru Taiko zene
Bogdán István

Bogdán István

Az ATARU TAIKO ütőegyüttes 2006-ban alakult, azonban a zenekar tagjai már az ezt megelőző több éves időszakban is sokat szerepeltek együtt és egyénileg is, kipróbálva magukat különböző zenei műfajokban, míg végül ráleltek a taiko-ra, mint csoportos dobstílusra.

Ráleltek a taiko-ra, mint csoportos dobstílusra.

Csoportos dobAz ATARU TAIKO ütőegyüttes 2006-ban alakult, azonban a zenekar tagjai már az ezt megelőző több éves időszakban is sokat szerepeltek együtt és egyénileg is, kipróbálva magukat különböző zenei műfajokban, míg végül ráleltek a taiko-ra, mint csoportos dobstílusra.

Az azóta eltelt években megközelítőleg 400 koncertet adott a zenekar, mely fellépések kivétel nélkül nagy sikert arattak, köszönhetően elsősorban annak, hogy a formáció időről-időre látványos és változatos koreográfiai elemekkel tarkított, lendületes előadásmódjáról és dinamizmusáról híres dobszínházat tárt a közönség elé. 2007 végétől egyesületi formában működik a zenei csoportosulás.

Zene dobokkalA formáció életében fontos szerepet tölt be a hagyományteremtő szándékkal útjára indított, teljesen önálló szervezésű „SAKURA” koncertsorozat, melynek első előadására 2008 áprilisában került sor. Ezen esemény jelentősége abban rejlik, hogy ekkora kerül bemutatásra az évente teljesen megújuló színpadi produkció. 2015-ben ugyancsak hagyományteremtő célzattal került először megrendezésre a „Kráter koncert” elnevezésű rendezvényük, mely a celldömölki Ság hegy kráterében kapott helyet.

Az együttes koncertjei kortól függetlenül kínálnak remek kikapcsolódási lehetőséget az igényes szórakozásra vágyók körében.

A zenekar ez idáig kereskedelmi forgalomban kapható CD lemeze nem jelent meg, viszont több promóciós célzattal készített felvétel is rögzítésre került, melyeket elsősorban a programszervezőknek ajánlunk.

Az ütőegyüttes további népszerűsítése céljából különböző bemutatkozó videók is elkészültek a „SAKURA” koncertek felvételeiből, mely az ataru.hu internetes címen tekinthető meg.

A színpadi megjelenés és hangszerpark a műfaji sajátosságok figyelembe vételével a japán tradíciókat követve került kialakításra.

Dob zeneZenekari elérhetőségek:
ATARU TAIKO ütőegyüttes
H-9730 Kőszeg, Chernel u. 12.
www.ataru.hu
ataru@ataru.hu
+36-30/942-4644 (Vörös Emil – művészeti vezető)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Martin Miután jó ember bachata

Miután – megjelent Gébele Martin új dala

A dalszöveget és a zenét is Martin jegyzi, elmondása szerint „önmagának tud a legjobban megnyílni”, ezért alkot szinte mindig egyedül, de nyitott az együttműködésre másokkal.

Várkert Bazár zene vers

Zene+vers, a Várkert Bazárban!

Ismét zene költözik be a Várkert Bazár udvarára – azonban nem könnyű-, hanem komoly: a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Nyáry Krisztiánnal közösen vág bele a szórakoztató művelésbe,

Martin Miután nyári

Martin Miutánja – már csak pár nap

Termékeny hetek után itt az új szám! Június 11-én, pénteken új dala és videoklipe jelenik meg Miután címmel. Új száma igazi nyári slágernek ígérkezik. Strand – csak kicsit másképp.