Keresés
Close this search box.

Így született a legjobb Kannibál-album: tudta?

Animal Cannibals Fülesbagoly
Reggel, délben. este – 25 éve jelent meg a meg legrapesebb kannibálok legsikeresebb albuma, amire egy este keretében fognak emlékezni!

Negyed évszázaddal ezelőtt jelent meg az Animal Cannibals máig legnépszerűbb albuma, a Reggel, délben, este

Az évforduló kapcsán Ricsipí és Qka MC egy különleges estre invitálja a rajongókat. A Lemezjátszó Classic-sorozat részeként a két rapperrel meghallgathatja közönsége a teljes lemezt, majd Horváth Gergelynek mesélnek a dalokról. Az esemény október 14-én lesz Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben.

A Reggel, délben, este nagylemez 1996-ban jelent meg, egy évvel az Animal Cannibals életében óriási robbanást hozó debütáló album után. Az első korongon olyan slágerek sorakoztak, mint a Takarítónő, az Ülünk a vonaton vagy a Yozsefváros.

– Nem volt rajtunk nyomás a második lemez készültekor a Takarítónő miatt, mert tudtuk, hogy vannak még jó dalaink – emlékezett vissza Ricsipí. – Már a Takarítónő előtt is volt vagy 100 dalunk, és a Reggel, délben, este lemez 70 százaléka ezekből állt.

És azért sem éreztünk nyomást magunkon, mert nem kereskedelmi céllal születtek a szerzemények, egyszerűen csak az volt fontos, hogy sokan énekeljék a dalainkat. 

A számok Deseő Balázs szüleivel közös lakásában, egy cselédszobában kialakított ministúdióban születtek.

– Akkora volt a helyiség, hogy épp hogy le tudtunk ülni hárman, mocorgásra már nem nagyon volt lehetőség – mondta Ricsipí. Az album végül a hatalmas sikert hozó debütáló lemezt is megfejelte népszerűségben, a Reggel, délben, este platina minősítést ért el, és több mint 50 ezer példányban kelt el.

A lemezről bővebben is mesél Ricsipí és Qka MC október 14-én a B32 Galéria és Kultúrtérben, ahol az albumot meghallgathatja a közönség a két rapperrel. Az est házigazdája Horváth Gergely lesz, a program a Lemezjátszó Classic-sorozat része.

Az eseményt a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogram támogatásával, a Fülesbagoly Alapítvány partnerségében szervezik meg.

Természetesen a közösségi médiában értesülhettek a legfrissebb tudnivalókról, így arról is, hogy védettségi igazolvány kell-e ahhoz, hogy belépjetek az rendkívül izgalmas, és megismételhetetlen eseményre, közel negyedszázaddal a történések után.

Ímhol ez a Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/389968136062042

A Fülesbagoly összefogott a Hangfoglalóval, hogy egy magyar zenetörténelmi eseményről emlékezzünk meg!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Freddie Petőfi-díj

Cum Laude Freddie-nek és Gubik Petrának

A közmédia elismeréseit élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este Idén is átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a

EFOTT Flo Rida WellHello Majka MagyarZene

Csak magyar zene az idei EFOTT-on

Nem emelkedtek a jegyárak, sőt van, ami olcsóbb is lett Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) közösséget épít és identitást őriz – jelentették

Solére

Hidegség előtt boldogság

Meglepetés: magyar énekesnő lép fel a Coldplay előtt! Boldogok vagyunk-e címmel második stúdióalbumát készítette el Solére. Az újhullámos popénekesnő, dalszerző június 16-án, majd 18-19-én is

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt