A Mohikán zenekar új dallal lepte meg a halmozottan hátrányos gyermekeket segítő szervezetet. A "Legyél te is angyal" kezdeményezéshez bárki csatlakozhat.

MohikánAngyalok és Mohikánok

2011-ben történt, hogy két lány, Andula Zsuzsa és Keresztes Nikolett gondozóként arra buzdítottak halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket, hogy rajzolják le, mire is vágynak karácsonyra. Lerajzolták és ma már több száz gyerek teszi ugyanezt, várva, hogy az angyalok teljesítik a kéréseiket, mert angyalok léteznek.

  • Teljesen véletlen volt a találkozás. Majdhogynem egy időben kezdünk Zsuzsával ugyanazon a munkahelyen. Konkrétan, a napjaink nagy részét egymástól másfél méterre töltjük. – mondja Nagy Tibor István, a Mohikán zenekar dalszerző frontembere. –  Így találkoztam a „Legyél te is angyalka” kezdeményezéssel, ami remélhetőleg hamarosan alapítvánnyá növi ki magát. Mi is szerettünk volna valamilyen formában csatlakozni az ünnepek közeledtével, így egy dal született számukra, amit Földes Máté barátommal, a zenekar billentyűs alapító tagjával két angyalkás ajándékátadón, Rákospalotán és Újpesten is előadtunk.

Az egész történetben az a megnyerő, hogy nincsenek gyanús pénzmozgások, hanem hús-vér, elsősorban rászoruló gyerekek kívánnak, néha szívszorítóan hétköznapi dolgokat, amiket hús – vér angyalkák teljesítenek.  Nincs utalgatás, hanem a kívánságát megíró gyermek személyesen kapja meg azt, amiről álmodott. Mi most egy dal erejéig csatlakoztunk, Angyalod vagyok címmel, de a zenekarban egyetértés van abban, hogy a jövőben minél több módon szeretnénk segíteni.

Angyalka bárki lehet, aki szeretne az lenni. Számos közszereplő, előadóművész cég támogatja a kezdeményezést, amely hamarosan nem csak karácsonykor, hanem egész évben igyekszik segíteni a rászoruló gyerekeken, családokon.

A segíteni akarók a legyelangyalka@gmail.com címen jelentkezhetnek.

Íme a dal:

Új Mohikán dal: magyarzene.eu/uj-mohikan-dal-es-video/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.