magyarzene

magyarzene

A Mohikán zenekar új dallal lepte meg a halmozottan hátrányos gyermekeket segítő szervezetet. A "Legyél te is angyal" kezdeményezéshez bárki csatlakozhat.

MohikánAngyalok és Mohikánok

2011-ben történt, hogy két lány, Andula Zsuzsa és Keresztes Nikolett gondozóként arra buzdítottak halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket, hogy rajzolják le, mire is vágynak karácsonyra. Lerajzolták és ma már több száz gyerek teszi ugyanezt, várva, hogy az angyalok teljesítik a kéréseiket, mert angyalok léteznek.

  • Teljesen véletlen volt a találkozás. Majdhogynem egy időben kezdünk Zsuzsával ugyanazon a munkahelyen. Konkrétan, a napjaink nagy részét egymástól másfél méterre töltjük. – mondja Nagy Tibor István, a Mohikán zenekar dalszerző frontembere. –  Így találkoztam a „Legyél te is angyalka” kezdeményezéssel, ami remélhetőleg hamarosan alapítvánnyá növi ki magát. Mi is szerettünk volna valamilyen formában csatlakozni az ünnepek közeledtével, így egy dal született számukra, amit Földes Máté barátommal, a zenekar billentyűs alapító tagjával két angyalkás ajándékátadón, Rákospalotán és Újpesten is előadtunk.

Az egész történetben az a megnyerő, hogy nincsenek gyanús pénzmozgások, hanem hús-vér, elsősorban rászoruló gyerekek kívánnak, néha szívszorítóan hétköznapi dolgokat, amiket hús – vér angyalkák teljesítenek.  Nincs utalgatás, hanem a kívánságát megíró gyermek személyesen kapja meg azt, amiről álmodott. Mi most egy dal erejéig csatlakoztunk, Angyalod vagyok címmel, de a zenekarban egyetértés van abban, hogy a jövőben minél több módon szeretnénk segíteni.

Angyalka bárki lehet, aki szeretne az lenni. Számos közszereplő, előadóművész cég támogatja a kezdeményezést, amely hamarosan nem csak karácsonykor, hanem egész évben igyekszik segíteni a rászoruló gyerekeken, családokon.

A segíteni akarók a legyelangyalka@gmail.com címen jelentkezhetnek.

Íme a dal:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

namaximum.hu

Vitaminok a jó kondiért a koncerteken

Amire nem mindenki gondol; egy élő koncert fizikailag is kemény munka, megterhelő lehet. Végig kell tudni énekelni, zenélni, és sok esetben mozogni egy fellépést.

mezőségi

A Mezőséget idézik meg a Müpában

A mintegy 300 magyar, román és szász települést magába foglaló Mezőség régies, de gazdag és fejlett tánc- és zenekultúrája több tényező együtthatásának köszönhető.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt