Keresés
Close this search box.

A borsó meg a héja – Itt a második Juhász Marci-szólódal és klip!

Juhász Marci, Csillag Születik Nomad eper GroundRecords
Marcit sokan a Csillag Születikből és a Nomad zenekarból ismerhetik.

Javában készül a év második felében, a GrundRecords gondozásában megjelenő szólólemezére, melyről most meghallgatható a második dal, ráadásul klippel együtt!

Papó még mindig élénken él benne

A különleges dalról Marci a következőket mesélte: – 11 éve már hogy papó elment és itt hagyta a borsót – mosolyodik el, párás szemmel. – De a borsó azóta is vigyáz magára, mert megígérte papónak, és ehhez tartja magát, kisebb nagyobb sikerekkel.

Nagyapám nem volt egy szent ember, szeretett néha italozni is, de amikor megszülettem, hirtelen rettenetesen megváltozott, csak én lettem neki. Kötelességének érezte, hogy mindent megmutasson nekem: Például azt, hogy kell motorozni 3 évesen, vagy hogy kell szőlőt csenni, úgy hogy ne vegyék észre, melyik dinnye jó, vagy ami a legfontosabb, hogyha meglátok a földön bármilyen pénzt, amit elhagytak, vegyem fel és rakjam zsebre, más észre ne vegye. – neveti el magát – Persze, ezek csak
nagyapám féle viccek voltak.

Jó ember volt, én pedig hűségesen követtem! 2010. április 1. Milyen véletlen, pont bolondok napján ment el. Mindenkinek ilyen nagyapát kívánok, tiszta szívből!

Mi történt a Nomaddal?

Év elején derült ki, hogy végez a Nomaddal Marci. Erről így nyilatkozott a Rozsdagyárnak akkor:

Év elején jelentették be, hogy Juhász Marci kiszáll a Nomadból. A múcsonyi rocker gőzerővel dolgozik szólólemezén ennek alkalmából készítettünk vele interjút.

Úgy tűnt, a Nomadban a helyeden vagy. A kezdetektől fogva figyeltük, hogyan nősz fel a feladathoz, hogyan fejlődsz koncertről koncertre mind a fontemberi feladatokban, mind az énektudásban, spirituszban, szufla tekintetében. Aztán az év elején bejelentettétek, hogy útjaitok harag nélkül, de különválnak. Mi volt az oka a szakításnak? Hogyan éled meg a Nomad hiányát? Hosszas hezitálás után született-e meg a döntés?

Persze, hosszú hezitálás előzte meg a döntést. A Nomad a második családom volt, elképesztő dolgokat éltünk meg együtt. Viszont a menedzsment és az én terveim egyre több tekintetben eltértek egymástól, és vannak helyzetek, amikor jobb meghozni egy ilyen döntést tudatosan, mint hagyni elmérgesedni a viszonyt.

Elkezdted a szólókarriered építését, melynek első videoklipje a Süllyedő hajó. Egy hónapja érhető el a legnagyobb videómegosztó csatornán és túl van a tízezres nézettségen, ami hazánkban meglehetősen jónak mondható. Meglepődtél, hogy ennyien érdeklődnek irántad? Mi inspirálta ezt a dalt? Milyen visszajelzéseket kaptál?

Persze, nagyon örülök a nézettségnek. Pont a harmincadik születésnapomon jött ki a Süllyedő hajó. Bevallom, rég voltam annyira izgatott. Bármilyen racionális döntés is volt, hogy szétváltunk a Nomaddal, mély vízbe kerültem. minden felelősség, döntés az enyém, ami természetesen nagyon jó, de ugyanannyira kemény is néha.

A dal klipje ITT nézhető meg!

Marci Facebook-oldala ITT található, míg a GrundRecords-é ITT.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt