Keresés
Close this search box.

Kubalibrével is lazíthatnak a pécsi tanulók

Pécsi Tanuló
Akusztikus és hangosításos koncertek is szinesitik az idei, ezernyi meghirdetett programot!

Koncertek is színesitik azt a több mint 100 programot, amit 14 helyszínen, csaknem félszáz szervezet segítségével rendezik meg ötödik alkalommal a Pécsi tanuló város fesztivált a baranyai megyeszékhelyen szeptember 23. és 27. között – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Feléép többbek között a Kubalibre, Pécs egyik kedvenc helyi zenekara. Mint azt a szervezők közölték, koncertjeik hangulatára a vidámság jellemző, bohém, szellemes, sokszor komolytalan, mégis néha találó dalszövegeiknek és egyszerű szórakoztató zenéjüknek köszönhetően. Mottójuk: “mindig van egy keményebb rock” kiegészülve “a nem menő a menő”.

A zenekar üzenete a következő kis aforizma: “A dombon szomorú tyúkok kapirgáltak, amíg egy nap rántott hús lett belőlük. A tanulság: ennyi erővel lehettek volna vidámak is.

De szintén hallható lesz a szigorúan akusztik Péter és a falka, avagy a Kanizsai fiúk koncertje: családi örömzene, klasszikusok és kevésbé klasszikusok G-dúrban és e-mollban, a könnyebb hallgathatóság kedvéért . Simon&Garfunkel, Don McLean, Szélkiáltó, bluegrass és még néhány klasszikus.

Ifjú tehetségek is hallatják a hangjukat, mégpedig egy koncert erejéig: ahogy az már négy éve megszokott, Tillai Tímea Énekstúdiójának fiatal énekesei évről-évre bemutatkoznak, kipróbálják magukat színpadi körülmények között, profi technikai háttérrel.

De természetesen térzene nélkül sem maradnak a látogatók, hiszen a Széchenyi téren megannyi zenekar fogja szórakoztatni a nagyérdeműt.

Mint arra a Nevelők Háza Egyesület közleményében emlékeztettek, az első pécsi eseményt 2017-ben tartották meg, amikor Pécs átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját.

A rendezvény célja, írták, hogy tematikus programokon keresztül segítse felfedezni a tanulás örömét, egyéni és társadalmi hasznosságát, továbbá a tanulási teljesítmény fokozását “nem hagyományos tanulási helyzetekkel, formákkal a fiatalok, felnőttek és szeniorok aktív részvételével”.

Az idei fesztivál – amelynek témáit és programkínálatát zömében pécsi szervezetek, cégek és intézmények szolgáltatták – eseményei között lesznek kreatív foglalkozások, előadások, kis- és nagycsoportos bemutatók, képességfejlesztő játékok, vetélkedők, valamint a programot a koncertek mellett divatbemutató, koncertek, táncház, és különleges tanulási formák megjelenítése teszik színessé.

A rendezvényen öt téma köré rendezték a programokat, így Pécs és Baranya értékei, a fenntarthatóság, a tanuló szervezet és szervezeti tanulás, a sérülékeny társadalmi csoportok irányába megvalósuló lépések tanulása és a koronavírus és a tanulás összefüggései kerülnek az eseménysorozat fókuszába. A fesztivál részletes programja megtalálható a ptf.ckh.hu weboldalon.

Ezernyi program a jó tanulás érdekében, közel egy héten át!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt