Keresés
Close this search box.

Gorlo Volka és a Titok, avagy a múltadban jártam

Gorlo Volka
Két évvel bemutatkozó anyaguk után ismét egy kiadvánnyal örvendeztette meg közönségét a felvidéki Gorlo Volka. A Titok című album úgy mutatja meg a formáció újabb oldalát, hogy közben hű marad a csapat jól ismert zeneiségéhez.

Megjelent a Gorlo Volka második nagylemeze

– feszes riffek, fülbemászó dallamok és önreflexív dalszövegek

A Gorlo Volka 2015-ben alakult és az azóta eltelt évek során elég komoly bázisra tett szert. Jelenlegi felállásában 2023 tavasza óta működik a produkció és energikus koncertjeiknek köszönhetően a Felvidék bejáratott fellépőjévé váltak. Szakmai körökben is bőven sikerült már bizonyítaniuk, tavaly szeptemberben megnyerték a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlét, és fantasztikus szereplésükkel bejutottak az Öröm a zene tehetségkutatójának döntőjébe is.

A Gorlo Volka első lemeze két évvel ezelőtt jelent meg – ebből az információból pedig egy laikus zenekedvelő is hamar leszűri a lényeget: az együttes tagjaiban egyszerre tombol az alkotói véna, a kreativitás és a buzgó tettvágy. Már a Szeretetjárvány című albumnak is meglehetősen pozitív fogadtatása volt az alter-pop-rock körökben, pedig a Titokhoz képest kevésbé kiforrott anyag volt, inkább összegyűjtötte az addig kiadott különálló számaikat.

Az új hanganyagnak óriási löketet jelentett, hogy a Gorlo Volka teljesítményét a Petőfi Nagylemez Program keretében is díjazták. A Titok így végül két kiváló szakember közreműködésével valósult meg, a kezdetekben a galántai Szabó Ádám „Gila” vezényletével folytak a munkálatok, amiket pályázat megnyerését követően Mazán Attila producer segítségével fejeztek be a budapesti Csend Stúdióban.

…és ha már a csendnél tartunk! A Titok egyik húzódalához és előfutárához, a Csended című trackhez egy rendkívül ötletes videoklipet készített a csapat. Az egész nyersanyagot a várhosszúréti Buzgó nevű erdőben készítették kora hajnalban. A videót tavasszal vették fel, azonban mindenképpen egy sötétebb és komorabb képi világban gondolkodtak, hogy a zenei aláfestéssel kiegészítve a nézőknek egy kompakt audiovizuális élményben legyen részük.

youtube.com/watch?v=14sQFqpqbZk

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy a Gorlo Volka különleges zenei világa élőben is elvarázsoljon, akkor nem kell sokáig várnod – a banda ugyanis hamarosan Budapestre látogat. November 25-én ők nyitják meg az estet a Holló előtt, a Három Hollóban. Láttad már ennyiszer leírva egy mondatban a holló szót? Nem? És a Gorlo Volkát élőben? Akkor vésd be a naptáradba, mert ott a helyed!

(Fotó: Angelika Havettová)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt