Szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték

Zene Oroszlány
A Danubia Zenekar koncertjével szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozata Szegeden, a Püspöki Székház udvarán - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Már hagyomány, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye a Filharmónia Magyarországgal együttműködve színvonalas komolyzenei és dzsesszkoncerteket szervez a Dóm tér műemlék épületkomplexumához tartozó Püspöki Székház udvarán.

Az idei első hangversenyen Hámori Máté vezényli a Danubia Zenekart. A mélyből a magasba címet viselő esten – melyet az együttest művészeti vezetőként irányító karmester moderál – elhangzik Beethoven Fidelio nyitánya, Schubert Befejezetlen szimfóniája, valamint Mozart Jupiter szimfóniája.

A Balkán elfeledett zenéje elevenedik meg július 17-én, amikor a Söndörgő zenekar koncertezik a Püspöki Székház udvarán. Az együttes tamburára épülő – de a fúvós és ütős hangszerekre, valamint a harmonikára is kiterjedő – hangszerelésű zenéjét a virtuozitás és a lehengerlő előadásmód jellemzi.

Augusztus 15-én a Budapest Jazz Orchestra Combo koncertje zárja a sorozatot. A Budapest Jazz Orchestra klasszikus dzsesszkvintettként fellépő művészeihez énekesként Urbán Orsolya és Gájer Bálint csatlakozik erre az estére.

(MTI)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt