Keresés
Close this search box.

Szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték

Zene Oroszlány
A Danubia Zenekar koncertjével szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozata Szegeden, a Püspöki Székház udvarán - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Már hagyomány, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye a Filharmónia Magyarországgal együttműködve színvonalas komolyzenei és dzsesszkoncerteket szervez a Dóm tér műemlék épületkomplexumához tartozó Püspöki Székház udvarán.

Az idei első hangversenyen Hámori Máté vezényli a Danubia Zenekart. A mélyből a magasba címet viselő esten – melyet az együttest művészeti vezetőként irányító karmester moderál – elhangzik Beethoven Fidelio nyitánya, Schubert Befejezetlen szimfóniája, valamint Mozart Jupiter szimfóniája.

A Balkán elfeledett zenéje elevenedik meg július 17-én, amikor a Söndörgő zenekar koncertezik a Püspöki Székház udvarán. Az együttes tamburára épülő – de a fúvós és ütős hangszerekre, valamint a harmonikára is kiterjedő – hangszerelésű zenéjét a virtuozitás és a lehengerlő előadásmód jellemzi.

Augusztus 15-én a Budapest Jazz Orchestra Combo koncertje zárja a sorozatot. A Budapest Jazz Orchestra klasszikus dzsesszkvintettként fellépő művészeihez énekesként Urbán Orsolya és Gájer Bálint csatlakozik erre az estére.

(MTI)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt