Keresés
Close this search box.

Kerekdombon minden lesz, kicsiknek és nagyoknak!

Kerekdomb Fesztivál
A Kerekdomb Fesztivál 2016 szeptemberében indult kifejezetten azzal a szándékkal, hogy a legnagyobb hazai művészeket bevonva hívja fel a figyelmet a hazai turizmus lehetőségeire, az ország még felfedezetlen csodáira.

Kisebb és nagyobb zenekarok a kisebb és nagyobb dombok között!

Mások mellett a Parno Graszt, a Punnany Massif, Malek Andrea és a Miskolci Szimfonikus Zenekar lép színpadra szeptember 17. és 19. között Tállyán, a hatodik Kerekdomb Fesztivál és Bormustrán.

A fesztiválon koncertet ad a Lóci játszik, a Parno Graszt, a Punnany Massif, az Elefánt, Szabó Balázs Bandája és a Bohemian Betyars. Előadást tart az Orlai Produkciós Iroda, a Füge Produkció, a Táp Színház és a Momentán Társulat – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Kerekdomb-napok helyi mesterségek bemutatásával, közös kézműves foglalkozásokkal és gyerekprogramokkal indulnak, színpadra áll a Manó Swing, Huzella Péter, Bárth János, Malek Andrea és az EsZeMent MeseBand, Varró Dániel és Molnár György.

Irodalmi programmal készül Cserna-Szabó András és Darida Benedek, Kiss Judit Ágnes, Szendrői Csaba, Háy János, Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska, komolyzenei koncerttel a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a Four Bones Quartet és Szirtes Edina Mókus.

Helytörténeti sétákat szervez a Hosszúlépés csapata, filmvetítéseket a Malter Vándor Filmfesztivál. Emellett dűlőtúrák várják a látogatókat és borkóstolással egybekötött naplemente-vadászat, ahol panorámás sétaúton Tállya dűlőiről hallhatnak előadást.

Jelen lesznek a fesztiválon a tállyai borászatok, amelyek bemutatják a Tokaji Borvidék adottságait, titkait. A borkóstolókat a pincészetek udvarain kiskoncertek, gasztroprogramok és gasztroszínház színesíti. Fellép Vázsonyi János, Apey, a Papaver, Snétberger Ferenc dzsessztanítványai, a Jónás Vera Trió, Palya Bea és Lisztes Jenő.

Az Aktív Magyarország szervezésében lesz futóverseny kicsiknek és nagyoknak, az aktív kikapcsolódásra vágyók e-bike túrán fedezhetik fel a környék szépségeit, valamint kajakkal a Bodrogot. A teljes program elérhető a fesztivál weboldalán: www.kerekdombfeszt.hu.

A Tokaji Borvidék összművészeti fesztiválja gyalogos-, bicikli-, és kajakos túrákkal, színházzal, irodalommal, filmekkel, koncertekkel és boros programokkal várja a látogatókat szeptember 17. és 19. között Tállyán. A fesztivál 2016 szeptemberében indult kifejezetten azzal a szándékkal, hogy a legnagyobb hazai művészeket bevonva hívja fel a figyelmet a hazai turizmus lehetőségeire, az ország még felfedezetlen csodáira, így a Bodrogközi Borvidék csodáira!

Irodalom, futóverseny, e-bike túra – minden a Kerekdombon!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.