Keresés
Close this search box.

Szamárfüllel várják legkisebb pécsieket

Szamárfül Star Wars

Szalóki Ági és a Star Wars szereplői is ott lesznek Pécsett

Csaknem hetven programmal, köztük az Apacuka, Szalóki Ági koncertjével és a Star Wars szereplőivel várja a kicsiket és nagyokat Pécs legnagyobb családi és gyerekrendezvénye, az augusztus 27. és 29. között zajló Szamárfül Fesztivál a Zsolnay Kulturális Negyedben – közölték a szervezők az MTI-vel.

A hagyományos családi nyárzáró fesztivált – a pandémia miatt – egy év kihagyás után rendezi meg ismét a Zsolnay Örökségkezelő NKft., amelynek közleményében azt írták: a rendezvény kínálatában szerepelnek majd gyermekszínházi előadások, koncertek, kézműves foglalkozások, bábszínházi darabok, tudományos-ismeretterjesztő programok, ügyességi játékok és mesekiállítás is.

Számos, a gyerekek körében népszerű előadó ad koncertet a pécsi kultnegyedben, így fellép az Apacuka, Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Szélkiáltó, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Kolompos vagy a Kiskalász zenekar.

A Csillagok Háborúja kedvelői közös fényképet készíthetnek a robot, R2-D2 másával és a rohamosztagosokkal, mindezt ráadásul egy nagyméretű Star Wars-háttér előtt, de a rajongók számára igazi kuriózum lesz a birodalmi sisakkiállítás is – hívták fel az érdeklődők figyelmét a kommünikében.

A fesztivál kézműves programjain örök emlékeket készíthetnek a kicsik, akik a képeslapkészítés, a gyöngyfűzés titkaiba leshetne be, de origami, nemezékszer és marcipánkészítő foglalkozásokon is részt vehetnek.

A mozgékonyak a negyed játszóterei mellett kipróbálhatják a gyerekvívást, a ládából készült mini hullámvasutat és a kötélpark-kalandpályát is – jelezték a közleményben a szervezők.

A színházi és bábszínházi előadások között szerepel többek között a Bóbita Bábszínház Dödölle című csecsemőszínházi előadása, megismerhetik a kicsik Sárkányölő Sebestyént vagy a Szélkötő Kalamona kalandjait is, de a marosvásárhelyi Ariel Bábszínház is fellép, míg interaktív zenés bohócelőadást tart a Bohóc Brigád.

Négyszögletű Kerek Erdő címmel lesz látható a Lázár Ervin-mesekiállítás, és a Bóbita Bábszínház 60 évének időbejáró kiállítása is a fesztivál során nyílik meg.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a fesztivál ideje alatt a Zsolnay Kulturális Negyedbe a 16 év felettiek kizárólag védettségi igazolvánnyal léphetnek be. A planetáriumi előadásokat leszámítva ingyenes rendezvény részletes programsora a www.szamarfulfesztival.hu oldalon olvasható.

Tavaly elmaradt, de idén már újra lesz a hagyományos nyárzáró fesztivál!

Szamárfül fesztivál 2022 -ben!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.