Keresés
Close this search box.

Fülesbagoly: egy helyett két estén dübörögnek a tehetségek!

Fülesbagoly Martonvásár
Igazi sztárok előtt lépnek fel a jövő sztárjai Martonvásáron!

Igazi sztárok előtt lépnek fel a jövő sztárjai Martonvásáron!

Fülesbagoly Fesztivál néven kétnapos rendezvénynek ad otthont Martonvásáron a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ és szabadtere szeptember 10-én és 11-én.

Az idén 5 éves Fülesbagoly Tehetségkutató számos programmal, koncerttel egészül ki. A második napon Horváth Charlie koncertezik a kültéri színpadon. A fesztivál minden programja ingyenesen látogatható.

A Fülesbagoly Tehetségkutató 5 évvel ezelőtt indult Martonvásárról, és a legnépszerűbb könnyűzenei versenynek Budapest és Debrecen mellett idén is helyet ad a Fejér megyei kisváros.

Mi több, ezúttal két napos fesztivállá bővül az esemény. Szeptember 10-én a tehetségkutató korábbi nyertes illetve dobogós zenekaraiból négy koncertezik, sorrendben a Kölyök, a Kontraszt, a The Pontiac és az Antares.

Az első nap estjén a szervezők megemlékeznek Bencsik Samuról, és megkoszorúzzák a P. Mobil és a P. Box legendás gitárosának Martonvásáron felállított emlékművét. Az eseményen gyertyát gyújtanak Provoda József, azaz Jodes emlékére is, aki évtizedeken át szervezte a martonvásári könnyűzenei életet.

Szeptember 11-én 12 órától zajlik a Fülesbagoly Tehetségkutató, melyre augusztus 30-ig nevezhetnek könnyűzenében alkotó együttesek. A verseny díjkiosztóját követően Horváth Charlie ad nagykoncertet, majd DJ Ozsi szolgáltatja a zenét.

A Fülesbagoly Fesztiválra kitelepülnek a martonvásári vendéglátóipari egységek, többek közt sörkülönlegességeket, finom ételeket lehet majd megkóstolni. Szombati napon számos programmal egészül ki a rendezvény.

A Hangszert a kézben kiállításon bárki hangszereket próbálhat ki, megtekinthető a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület “Baglyok világa” kiállítása, és lesz kézműves vásár is.

A Fülesbagoly Fesztiválra ingyenes a belépés, és kizárólag védettségi kártyával látogatható. Az esemény a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében, a MartonKult szakmai közreműködésével, Martonvásár Önkormányzata támogatásával jött létre.

A program

SZEPTEMBER 10. PÉNTEK
18:00
Kölyök koncert

19:15
Kontraszt koncert

20:00
Bencsik Sándor megemlékezés

20:30
The Pontiac koncert

21:30
Antares koncert

SZEPTEMBER 11. SZOMBAT

12:00 – 19:00
Fülesbagoly Tehetségkutató – 10 zenekar 15-15 perces koncertje

19:30
Fülesbagoly Tehetségkutató díjkiosztó

20:30 – 22:00

Charlie nagykoncert

22:00 – 02:00
DJ Ozsi

Szombaton délben kezdenek a tehetségek!

Előzőleg Debrecenben és Budapesten volt tehetségkutató, ezek nagy sikerrel zárultak, de a legnagyobb és legzajosabb siker az valószínűleg Martonvásáron fogja várni a zenekarokat!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Random Trip - Richard Szoke Photography

Random Trip 15!

Másfél évtizedét eddigi legnagyobb koncertjével ünnepli a zenei projekt A Random Tripet Delov Jávor ütőhangszeres és Dj Q-Cee indította útjára, a produkcióban népszerű sztárelőadók és

Trombita Széchenyi

Ha már indult, akkor dobogóra állt a magyar trombitás

Először indult magyar zenész a trombitás vébén Behán Áron András, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának másodéves trombita előadó-művészet szakos hallgatója első magyar indulóként harmadik

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt