Keresés
Close this search box.

Egy kis kedvcsináló MiniFishing, jöhet?

MiniFishing Orfű 30Y HS7 Kistehén
30Y, Hiperkarma, Vad Fruttik, Bohemian Betyars, a Kiscsillag, Krúbi, Elefánt, Esti Kornél, Péterfy Bori & Love Band, Supernem, Galaxisok, Pál Utcai Fiúk, Ricsárdgír, Blahalouisiana, Platon Karataev, Bérczesi Róbert, Kaukázus: a fellépők listája a teljesség igénye nélkül.

Az augusztus végére halasztott Fishing on Orfű fesztivál szervezői egy „családias, időutazásra csábító” MiniFishinget tartanak a baranyai üdülőtelepülés kempingjében június 17. és 19. között – tájékoztatta Egyedi Péter, a fesztivál sajtófőnöke kedden az MTI-t.

A június 17. és 19. között zajló MiniFishing a sajtófőnök szerint egyfajta időutazást kínál, hiszen a rendezvény során „a tavaly elveszett orfűi fesztiválélményeket kaphatják vissza mind a látogatók, mind a fellépő zenekarok”.

A családias kisfesztivál vendégeinek számát a szervezők háromezer főben korlátozzák, és a rendezvényen – életkortól függetlenül – kizárólag a koronavírus ellen védett személyek vehetnek részt.

Nem marad el a Kistehén búcsúja!

A MiniFishingen négy zenei helyszínen összesen negyvenöt produkciót nézhetnek meg az érdeklődők:

fellép a 30Y, a Hiperkarma, a Vad Fruttik, a Bohemian Betyars, a Kiscsillag, Krúbi, az Elefánt, az Esti Kornél, a Péterfy Bori & Love Band, a Supernem, a Galaxisok, a Pál Utcai Fiúk, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, a Ricsárdgír, a Blahalouisiana, a Platon Karataev, Bérczesi Róbert és a Kaukázus.

A fesztivál részletes zenei programja a fishingonorfu.hu/minifishing oldalon tekinthető meg, arra limitált számban napijegyek és bérletek válthatók.

A szervezők már korábban közölték, hogy az eredeti időpont helyett az előre meghirdetett pótdátumon, augusztus 25. és 28. között tartják meg a járványhelyzet miatt tavaly elmaradt Fishing on Orfű fesztivált, azon pedig többségében a 2020-as fellépők állnak majd színpadra: a tervek szerint pótolja elmaradt jubileumi koncertjét a HS7, szintén halasztva ünnepel a 30Y, és búcsúzik a Kistehén.

Fishing on Orfű egy könnyűzenei fesztivál Orfűn, a Pécsi-tó melletti Panoráma kempingben, melyet először 2008-ban rendeztek meg. A fesztivál nevét a pécsi Kiscsillag együttes kislemezének címéről, illetve a korongon található, Rátgéber László által jegyzett azonos című szerzeményről kapta. Az orfűi fesztivál elsősorban két személyhez köthető: Lovasi Andráshoz és Kálocz Tamáshoz. A kezdeti években az alterfeszt is a fesztivál nevéhez tartozott, de ezt pár év után elhagyták.

2008 és 2012 között 3 napos volt a rendezvény. 2008-ban a három napos rendezvényen ötvenkét együttes lépett fel négy színpadon. A zene mellett egyéb szórakoztató programmal is készültek a szervezők, úgy mint póker, pecázás vagy tó átúszás. 2008-ban a fesztivál egyik eseménye a Nagy tóugrás volt. Rátgéber László, a Mizo Pécs 2010 női kosárlabdacsapat egykori edzője megkísérelte átugrani a Pécsi-tavat. Személyi trénere Lovasi András volt. Rátgéber „az embert próbáló tréning ellenére sem tudta átugrani a tavat”.

2013-ban rendeztek először nulladik napot, azóta minden évben 4 napos a rendezvény. Egyetlen kivétel a 2017-es jubileumi év volt, amikor 5 napos fesztivált rendeztek. Ebben az évben tartotta Lovasi a fesztiválon az 50. születésnapi koncertjét.

2020-ban a Covid19-járvány miatt a rendezvény időpontja előbb augusztusra lett eltolva, majd végül – az 500 fő feletti tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozás miatt – elmaradt. (Wikipedia)

Újrafellép a HS7, és a 30Y is ünnepel!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Trombita Széchenyi

Ha már indult, akkor dobogóra állt a magyar trombitás

Először indult magyar zenész a trombitás vébén Behán Áron András, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának másodéves trombita előadó-művészet szakos hallgatója első magyar indulóként harmadik

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,