Keresés
Close this search box.
Picture of Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Kale Lulugyi

Kale Lulugyi zenekarNagyon régen volt mikor először hallottam a Kale Lulugyi zenekart valamely városi (Oroszlány) rendezvényen. Akkor még nem voltak annyira ismertek, de arra emlékszem, hogy nem sok olyan össznépi városi rendezvény volt Oroszlányon, ahol ne léptek volna fel. A szervezők már akkor tudhatták, amit aztán a városlakók is megtapasztaltak és végül az ország is: meghallod és megszereted.

A zenekarban oroszlányi cigányok muzsikálnak, akiknél a zene szeretete és a zene tanulása a hagyomány része, mely generációkon keresztül öröklődött. Nem kottából zenélnek, a zenetanulásnál és az éneknél is hallásukra hagyatkozva tanultak. A hagyományőrzés már a zenekarban is megfigyelhető, két generáció együtt muzsikál: apa és fia (Molnár Csaba és Ifj. Molnár Csaba). A zenék, melyeket játszanak cigány, illetve magyar népdalokból építkeznek, de muzsikálnak más előadóktól feldolgozásokat is. Bár zenéjük alapvetően az autentikus vonalat követi, szívesen dolgoznak együtt más formációkkal minden stílusban. Persze van jó pár saját szerzeményük is.

A Kale Lulugyi zenekar fő célja népszerűsíteni az autentikus cigányzenét a világban, szórakoztatni az embereket, a lehető legjobb hangulatot teremteni mindenfelé amerre csak jár. “Úgy gondoljuk, a cigány népzene nagy értéket képvisel és célunk, hogy ezt az értéket mindenkihez közvetítsük.”

Kale Lulugyi zenekarA zenekar tagjai:

Molnár Csaba – Tambura, Ének
Molnár Tibor –  Ének
Rácz Zoltán – Gitár
Ifj. Molnár Csaba – Cajon
Tóth András – Basszusgitár
Burai József – Gitár, Ének
Ambrus Zsolt – kanál

Facebook: facebook.com/kalelulugyi/

Na csá, Én mentem mulatni: youtube.com/watch?v=WQjjj10oiz0

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.