Új zenei klippel debütált a Trillusion

Trillusion
Z. László

Z. László

Cselló és klarinét több sávon

Trillusion zenekarA magyar származású együttes egészen egyedülálló módon ötvözi az akusztikus hangszereket – esetükben csellót és klarinétot – a többsávos felvétel adta lehetőséggel. A nemrég megjelent darabbal, mely a “Change” nevet viseli, bevezetik a hallgatót az alternatív zene rejtelmeibe. Az eredetileg zongorára íródott mű később 6 csellóra, 6 klarinétra és 2 basszus-klarinétra lett áthangszerelve, melyet Szentannai Ádám és Rápli Péter adnak elő.

A zeneszerző, Szabó Bence Paszkál így foglalja össze a “Change” mondanivalóját:

“Mennyit változhat egy ember?
Kísérletezés. Hangszerekkel, ritmusokkal, különböző gondolatokkal.
A darabban különböző “motívumok” – mint például a ciklikusság, irányított véletlen, megválaszolatlan kérdések és valamiféle melankólikus állapot – kapnak főszerepet, mindegyik más módon megjelenítve. A cím: “Változás” nem valami világméretű változásra utal, inkább az ember saját magával vívott csatáira; ahogy magát a darabot is eredetileg egy ilyen élmény ihlette. A darab nem tesz állításokat, nem több mint az agy fogaskerekeinek kattogásának hangja, kérdések sorozata amire vagy jön válasz vagy nem.”

A videoklip megtekinthető az alábbi linken: youtube.com/watch?v=sAzt5fynjDo


Meghallgattam

Teljesen lenyűgözött. Azt mindig is tudtam, hogy a 80 -as évek számítógépes, szinti-pop -os zenekarai, pontosabban profibb zeneszerzői készültek, sőt vágytak arra, hogy dalaik egyszer klasszikus hangszereken is megszólalhassanak (alig volt dal, melyben ne szerepeltek volna – digitális- vonósok). Azt viszont nem gondoltam, hogy a kattogós minimal technot is képes lehet valaki egy csellóval és egy klarinéttal plusz tartalommal megtölteni.

Na jó, komolyan: a Trillusion másik fellelhető dala a “Keresztapa”; ki ne hagyjátok; ennyire tisztán, érzelemdúsan nem sűrűn hallhatjátok.

Nagyon várom már az alkalmat, hogy a fiúkat élőben is hallhassam.

 

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt