Home » Előadó » Új zenei klippel debütált a Trillusion

Új zenei klippel debütált a Trillusion

Trillusion zenekarA magyar származású együttes egészen egyedülálló módon ötvözi az akusztikus hangszereket – esetükben csellót és klarinétot – a többsávos felvétel adta lehetőséggel. A nemrég megjelent darabbal, mely a “Change” nevet viseli, bevezetik a hallgatót az alternatív zene rejtelmeibe. Az eredetileg zongorára íródott mű később 6 csellóra, 6 klarinétra és 2 basszus-klarinétra lett áthangszerelve, melyet Szentannai Ádám és Rápli Péter adnak elő.

A zeneszerző, Szabó Bence Paszkál így foglalja össze a “Change” mondanivalóját:

“Mennyit változhat egy ember?
Kísérletezés. Hangszerekkel, ritmusokkal, különböző gondolatokkal.
A darabban különböző “motívumok” – mint például a ciklikusság, irányított véletlen, megválaszolatlan kérdések és valamiféle melankólikus állapot – kapnak főszerepet, mindegyik más módon megjelenítve. A cím: “Változás” nem valami világméretű változásra utal, inkább az ember saját magával vívott csatáira; ahogy magát a darabot is eredetileg egy ilyen élmény ihlette. A darab nem tesz állításokat, nem több mint az agy fogaskerekeinek kattogásának hangja, kérdések sorozata amire vagy jön válasz vagy nem.”

A videoklip megtekinthető az alábbi linken: youtube.com/watch?v=sAzt5fynjDo


Meghallgattam

Teljesen lenyűgözött. Azt mindig is tudtam, hogy a 80 -as évek számítógépes, szinti-pop -os zenekarai, pontosabban profibb zeneszerzői készültek, sőt vágytak arra, hogy dalaik egyszer klasszikus hangszereken is megszólalhassanak (alig volt dal, melyben ne szerepeltek volna – digitális- vonósok). Azt viszont nem gondoltam, hogy a kattogós minimal technot is képes lehet valaki egy csellóval és egy klarinéttal plusz tartalommal megtölteni.

Na jó, komolyan: a Trillusion másik fellelhető dala a “Keresztapa”; ki ne hagyjátok; ennyire tisztán, érzelemdúsan nem sűrűn hallhatjátok.

Nagyon várom már az alkalmat, hogy a fiúkat élőben is hallhassam.

 

 

Címkék:

weboldal készítésONMEDIAWEB