Keresés
Close this search box.

Új zenei klippel debütált a Trillusion

Trillusion
Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Cselló és klarinét több sávon

Trillusion zenekarA magyar származású együttes egészen egyedülálló módon ötvözi az akusztikus hangszereket – esetükben csellót és klarinétot – a többsávos felvétel adta lehetőséggel. A nemrég megjelent darabbal, mely a “Change” nevet viseli, bevezetik a hallgatót az alternatív zene rejtelmeibe. Az eredetileg zongorára íródott mű később 6 csellóra, 6 klarinétra és 2 basszus-klarinétra lett áthangszerelve, melyet Szentannai Ádám és Rápli Péter adnak elő.

A zeneszerző, Szabó Bence Paszkál így foglalja össze a “Change” mondanivalóját:

“Mennyit változhat egy ember?
Kísérletezés. Hangszerekkel, ritmusokkal, különböző gondolatokkal.
A darabban különböző “motívumok” – mint például a ciklikusság, irányított véletlen, megválaszolatlan kérdések és valamiféle melankólikus állapot – kapnak főszerepet, mindegyik más módon megjelenítve. A cím: “Változás” nem valami világméretű változásra utal, inkább az ember saját magával vívott csatáira; ahogy magát a darabot is eredetileg egy ilyen élmény ihlette. A darab nem tesz állításokat, nem több mint az agy fogaskerekeinek kattogásának hangja, kérdések sorozata amire vagy jön válasz vagy nem.”

A videoklip megtekinthető az alábbi linken: youtube.com/watch?v=sAzt5fynjDo


Meghallgattam

Teljesen lenyűgözött. Azt mindig is tudtam, hogy a 80 -as évek számítógépes, szinti-pop -os zenekarai, pontosabban profibb zeneszerzői készültek, sőt vágytak arra, hogy dalaik egyszer klasszikus hangszereken is megszólalhassanak (alig volt dal, melyben ne szerepeltek volna – digitális- vonósok). Azt viszont nem gondoltam, hogy a kattogós minimal technot is képes lehet valaki egy csellóval és egy klarinéttal plusz tartalommal megtölteni.

Na jó, komolyan: a Trillusion másik fellelhető dala a “Keresztapa”; ki ne hagyjátok; ennyire tisztán, érzelemdúsan nem sűrűn hallhatjátok.

Nagyon várom már az alkalmat, hogy a fiúkat élőben is hallhassam.

 

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt