Keresés
Close this search box.
Előremutatóbb irányvonalat képviselnek úgy, hogy eközben a „dög” és a „zúzda” sem szorult háttérbe.

Santa Muerte zenekarAz ezredfordulón alakult egykori sikercsapatból (Dirty Dance) – kitartó közönségük nyomására – 2014-ben egy koncert erejéig csak így, egyszerűen Dirty néven – támadt fel a zúzós, markáns megszólalású rock and roll-banda. Érezve a közönség szeretetét, ismét belekóstolva a sikerbe a rá következő év szilveszterén négy egykori tag elhatározta, hogy állandósítják színpadi jelenlétüket. Döntésükben nem kis szerepet játszott a Vazul vére című rockopera zajos sikere, amelyet azon túlmenően, hogy szerzőként az új felállás gitárosa Vörösmarty „Ermi” Imre jegyez, a fiúkban már körvonalazódtak az új ötletek és új dalok vázai, amelyekről hamar kiderült, hogy a korábbiaknál előremutatóbb irányvonalat képviselnek úgy, hogy eközben a „dög” és a „zúzda” sem szorult háttérbe. Mindez 2016-ban a BackStage Pub színpadán nagyszerűen visszaigazolódott, csak úgy, mint azt követően több fővárosi, valamint vidéki helyszínen.

A tagok:

A kemény zene rajongói jól ismerik Juhász „Kicsi” Attila nevét. Amellett, hogy ütőhangszeresként a Dirty Dance alapító tagja, énekesként, illetve dobosként megfordult a Scandal, a Don Dino, a Mátyás Attila Band zenekarokban is. Az újjáalakult zenekarban profi, kiváló orgánumú énekest tudhat a mikrofon mögött, aki egyben kiváló frontember is. Nem véletlen, hogy a Vazul vére rockoperában ráosztották Orseoló Péter szerepét.

Santa MuerteAz ország talán egyik legmuzikálisabb gitárosa Vörösmarty „Ermi” Imre korábban játszott a Dust ’n’ Bones, a Jolly Roger, valamint a Rómeo Vérzik zenekarokban. Törekvése, miszerint egyedi hangzásvilága másoktól megkülönböztethetővé tegye bevált, de a zenekar motorjaként ő írja az ütősebbnél ütősebb új dalokat is. A Vazul vére rockopera szerzője, zenei producere, ezen belül a darab Solt nevű harcosának kiváló megszemélyesítője.

Kezdetben Schrott „Sroti” Péter volt a basszusgitáros. Majd Vincze Zoltán (ex-Snake Heart, AC/DC/GP) érkezett a helyére, és a banda is Santa Muerte néven folytatta tovább. Zoli elfoglaltságai miatt nem tudta tovább folytatni munkáját a zenekarban, így helyét basszusgitáros poszton Czudor Gyula vette át, akit a Where is Cooperből már jól ismerhet a közönség.

A dobok, ütőhangszerek szakavatott kezelője Lendvai „Jani” János ült már a Southern Thunders, a Vegas Maffia, a Jack Daniel’s de az AC/DC/GP zenekarok felszerelése mögött is. Motoros körökben jól ismert arc, aki kíméletlen a bőrökhöz és a dobverőkhöz.

A Santa Muerte zenekart keressétek itt:

facebook.com/santamuertezenekar/

youtube.com/channel/UCsH8oJaul_emYK65ackciXQ

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt