Keresés
Close this search box.

FLAMENCO FÚZIÓ LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

FLAMENCO FÚZIÓ
A Madridban élő magyar művész, Keck Mária előadásain tradicionális szálak fonódnak össze személyes húrokkal, egyedi megfogalmazásban lüktet a zene.

Maria Keck - De Cobre Maria Keck – De Cobre

A Madridban élő sokoldalú magyar művész, Keck Mária előadásain tradicionális szálak fonódnak össze személyes húrokkal, egyedi megfogalmazásban lüktet a zene, az ének és a tánc, kontrasztokban és hatásokban gazdag szimbiózist alkotva. Október 15-én végre elhozza Maria ezt a lüktetést Budapestre, a Fonó Budai Zeneházba is, ahol új De Cobre – Flamenco fúzió lemeze kerül bemutatásra.

A nemzetközi összetételű De Cobre együttes megálmodója, a társulat énekese, táncosa, koreográfusa és egyben vezetője a magyar származású, Keck Mária. Ő a szerzője is az együttes dalainak, amelyek a flamenco formavilágába helyezkedve a magyar folklór és a kelet-európai roma kultúra ízeivel lehelnek életet a De Cobre előadásaiba. Október 15-én a Fonó Budai Zeneház ad otthont Maria Keck – De Cobre lemezbemutató koncertjének.

A lemez Keck Mária tíz éves munkásságát foglalja össze a Nuestro Aire formáción keresztül a De Cobre projektig. Az énekes-táncos-koreográfus életútjának vezérlő elve a flamenco, amellyel Budapesten kezdett el foglalkozni, és amely Madridon keresztül Európa számos országába (Németország, Anglia, Norvégia, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Románia), illetve Argentínába és Japánba vezette el. Az (élet)úton átélt élmények, találkozások, zenei hatások határozzák meg a lemez dallamvilágát, a dalok szövegét és sokszínűségét.

 Mária így beszélt az új albumról: “Tizenhárom zenész, köztük spanyol, magyar, argentin, moldáv művészek közreműködésével próbáltam egy csokorba kötni mindazt az élménytengert, amit kaptam tőlük és más zenésztársaimtól az évek folyamán, és amelyek lassan azzá a finoman organikus világzenévé formálták a dalaimat, amit most lehetőségem nyílt megörökíteni ezen a lemezen.”

A koncerten Keck Mária spanyol és magyar vendégművészekkel lép színpadra. Várjuk a flamenco, a tánc, a spanyol életérzés és a nemzetközi zenei fúziók kedvelőit.

Időpont: 2017. október 15., vasárnap 20:00
Helyszín: FONÓ Budai Zeneház, 1116 Budapest, Sztregova u. 3.

Esemény: facebook.com/events/1968501680072345/
Maria Keck weboldal: mariakeck.com/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,