Keresés
Close this search box.

Vincze Lilla a Sztárportréban

Vincze Lilla
Ha hétköznapi beszélgetésekben a korszakos magyar zenekarokról esik szó, biztosan felmerül a Napoleon Boulevard is, és Vincze Lilla énekesnő.

Vincze LillaHogyan tud Vincze Lilla megújulni és akár fiatalokat megszégyenítő lelkesedéssel új fellépéseket, zenei projekteket szervezni? Miért oszlott fel sikere csúcsán a Napoleon Boulevard? Mi köze Luc Besson francia rendezőnek Vincze Lilla dalaihoz?

Ha hétköznapi beszélgetésekben a korszakos magyar zenekarokról esik szó, biztosan felmerül a Napoleon Boulevard is, és Vincze Lilla énekesnő, szövegíró a következő, aki lelki szemeink előtt megjelenik. Az 1985-ben alakult együttes az I. Interpop fesztiválon, a Kérlek, ne félj című dallal azonnal a közönség kedvencévé vált. Bármilyen hihetetlen is, de Lilla különleges énekhangja és a Napoleon Boulevard zenéi, az együttes röpke négy éves szárnyalása alatt több mint 1 millió hanghordozót adtak el a rendszerváltás idején, és ezzel egy korszak meghatározó kulturális képviselői lettek.

Azóta több korszakváltáson vagyunk túl mi is, és az együttes is. Az énekesnő ma is szinte ugyanazzal a lelkesedéssel lép fel és énekel, hiszen mindig megújul. Ahogy a Napoleon Boulevard is, ami 2009-ben újra összeállt és folyamatosan koncertezik.

Vincze Lilla a magyar zenei éltbenLilla szerint, ha nem mondana semmit, csupán a dalait vizsgálva is össze lehetne állítani életművét, és pontos képet kapnánk róla.

A műsor tengert idéző háttere is nagyon passzolt Lilla személyiségéhez, mert az egyik meghatározó korszakát és albumát idézte meg. “A mélykék album szimbólum is nekem; egyfajta belső origó, amiben benne van a Balaton, a gyermekkorom, a megújulás, az örök tisztaság iránti vágyam”.

A szabad, már-már baráti beszélgetésben sok érdekességet megtudhattunk Vincze Lilla motívumairól, gyermekkoráról, céljairól. Szó esett arról is, hogy ő a crossover zenei stílus kavalkád egyik első hazai képviselője, az elsők között próbálkozott a crossoverrel (2008-ban, az Angyalnak, madárnak c. lemezével).

Lilla tanít is (2000 óta saját énekiskolát működtet), a tehetségek nevelésével kapcsolatban sok érdekes gondolata, jó tanácsa volt. Például szerinte “a példaképek miatt leszel más és választasz egy szakmát”.  Az énekesnő szerint a dicséret kulcsfontosságú ebben a nevelésben: “mindig meg kell fogni azt a pontot, ahol ott a siker és azt fel kell erősíteni”.

A komolyabb témák sem maradtak ki. Ha ennyire sikeres volt, miért oszlott fel az akkor extrém népszerű Napoleon Boulevard? Később miért álltak újra össze és mit terveznek? Minden tisztázódott a Sztárportré szabad stílusú, filozofikus mélységeket is érintő műsorában Vincze Lillával.

sztarportre.hu

Érdemes megnézni:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,