Keresés
Close this search box.

Ma indul a Szent István Filharmonikusok fiataloknak szóló sorozata

Szent István Filharmonikusok
Ma kezdődik a Szent István Filharmonikusok 10-18 év közötti fiataloknak szóló őszi Felfedezőúton elnevezésű összművészeti programja.

A zenekar mellett táncművészek, valamint énekes és hangszeres szólisták előadásai várják a budapesti fiatalokat december végéig.

Az idei összművészeti program a 200 éve született Petőfi Sándor alakját eleveníti meg, a költő forradalmi és szerelmes verseihez kapcsolódva, különleges formában – tájékoztatták a szervezők az MTI-t kedden.
Az előadásokra XIV., XV. és XVI. kerületi felső tagozatos általános iskolás és gimnazista diákokat várnak a Zuglói Szent István Zeneházba, a Hubay Jenő Zeneiskolába és az Erzsébetligeti Színházba.
A Szent István Filharmonikusok Felfedezőúton című sorozatának célja, hogy “megnyissa a fiatal lelket”, nemcsak a zenének, hanem a táncnak és más társművészeteknek is. A sorozat kezdeményezője és hátterének megteremtője Záborszky Kálmán Kossuth-díjas karmester, a Szent István Filharmonikusok művészeti vezetője. A sorozat állandó szerkesztő-műsorvezetője és arculatának kialakítója Solymosi Tari Emőke Széchenyi-díjas zenetörténész – áll a közleményben.

(MTI)


A Szent István Filharmonikusok (korábban Zuglói Filharmónia) 2020. decemberétől szerepel új névvel a hazai koncert-életben. Fenntartója a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. A majdnem 70 éves múltra visszatekintő szimfonikus zenekart Záborszky József alapította, majd fia, Záborszky Kálmán vette át az együttes művészeti vezetését. Értékteremtő és ifjúságnevelő munkájuknak elismeréseként 2000-ben Magyar Örökség-díjat kaptak, 2011 és 2017 között pedig folyamatosan elnyerték a Nemzeti Ifjúsági Zenekar címet.

Ifjúsági sorozat:
szentistvanfilharmonikusok.hu

(Fotó: szentistvanfilharmonikusok.hu)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Keszthely Fülesbagoly

Keszthelyi zenei díjat is átadnak augusztusban

Duna-parti wellnesst nyerhetnek a Balaton partján A tavalyi évhez hasonlóan idén augusztus 3-án is megrendezik a Balaton-parton, egészen pontosan Keszthelyen a Fülesbagoly Tehetségkutatót. A döntős

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.