Keresés
Close this search box.
Picture of Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Az Iceboyz Fékeztél című dala egy bulis nóta, témáját tekintve azonban inkább fájdalmas és melankolikus. Energikus intróval robban be, hozza a Bobby Orlandós Hi-NRG tempót, egy laza EDM.

A fiúk azt állítják, hogy zenéjük, világuk tele van korhű, ám mégis modern megszólalásra törekvő hangzásokkal. Azt hiszem annál már idősebb vagyok, hogy ezt elfogadjam, maradjunk annyiban, hogy korhű. Még a fotóik is hozzák kicsit az AHA érzést, és itt az AHA zenekarra gondolok. Persze ahhoz, hogy a “régi” nevek nyomába érjenek, kicsit komolyabban kell majd venniük a szövegírást és nem árt ha a ritmushoz kitalálnak legalább néhány emlékezetes szintetizátor riff -et is.

Kezdésnek mégis kiváló a Fékeztél, nekem egyből hozta a tükörgömbös diszkó érzést. A fiúk tarsolyában már van néhány dal és remélem, hogy lesz folytatás. Úgy érzem elég nagy hiány van új magyar szinti-pop -ból.

Az Iceboyz 2023-ban alakult, a duó tagjai, Fodor Szabi és Nagy Dani alföldi gyerekek, de csak a fővárosban ismerték meg egymást tanulmányaik során. Nemrég nyertek egy Sajó Dávid által is zsűrizett Orange Termek pályázatot, és sok tervük van még erre az évre, vannak már kész dalok a tarsolyukban, érdemes lesz figyelemmel követni őket.

Én szurkolok nekik, van bennük valami. Ha ügyesek és képesek fejlődni, jobban elő fog bújni. Elférne még pár új szinti-pop zenekar a magyar zenei palettán.

Link: Iceboyz – Fékeztél

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Művészetek Völgye

Grandiózus lesz az idei Művészetek Völgye

Minden eddiginél több zenei programmal várják a látogatókat július 19. és 28. között Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál igazgatója elmondta a rendezvény

Bagossy Brothers BPark

Magyar zenekarok menni Szlovákia

Mégpedig Bagossyék, a Margaret Island és Szabó Balázs a bandájával Felvidéki koncertturnét szervez a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 18. és 31. között, amelynek során

Random Trip - Richard Szoke Photography

Random Trip 15!

Másfél évtizedét eddigi legnagyobb koncertjével ünnepli a zenei projekt A Random Tripet Delov Jávor ütőhangszeres és Dj Q-Cee indította útjára, a produkcióban népszerű sztárelőadók és

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt