Keresés
Close this search box.

Önálló társulattá vált az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció alkotócsapata

Székelyföldi Nagyprodukció
Önálló társulattá szerveződtek az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció erdélyi előadói, készítői, akik március 15-re egy újabb nagyszabású produkcióval készülnek.

A sepsiszentgyörgyi Sepsi Arénában tavaly több teltházas előadást is megélt produkció készítői az MTI-nek küldött csütörtöki közleményükben azt írják, hogy a döntés mögött a társulat összetartása áll, valamint az, hogy új élményeket adjanak a közönségnek.

A Székelyföldi Nagyprodukció Társulatot az első székelyföldi István, a király előadás szólistái, rockzenekara, szimfonikusai, kórustagjai, táncosai, valamint alkotói és szervezőcsapata alkotja. Tagjai kisebb-nagyobb zenés, színházi előadásokkal készülnek, és az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció is része marad repertoárjuknak.
Első előadásuk március 15. szellemében készül Rabok legyünk vagy szabadok címmel, a zenés és verses összeállítás a magyar hősök előtt tiszteleg, és a sepsiszentgyörgyi március 15-i rendezvénysorozat záróeseményének szánják. Március 16-án délután két időpontban is láthatja a közönség a Tamási Áron Színház nagytermében.
A közlemény szerint az előadás illeszkedik a Petőfi 200 emlékévhez, a repertoárban Petőfi-versek hangzanak el szavalatként és megzenésítve egyaránt, de néhány Kormorán-szerzemény, valamint az István, a király rockopera kiemelkedő dalai is hallhatók lesznek.
Az ünnepi koncerten közreműködik a Sepsi Kamarazenekar, a Kincskeresők Néptáncegyüttes és a VOCES Kórus.

(Pap Melinda – MTI)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt