Keresés
Close this search box.

Budapesten ünnepli 40. évfordulóját a NYERS

nyers zenekar
Czutor Zoltánt fiatal kora óta elválaszthatatlan kapcsolat fűzi a zenéléshez, a dalíráshoz. Mindössze 13 éves volt, amikor megalapította a Nyers zenekart, amely egészen 2005-ig volt aktív.

A ’90-es évek második felében és a 2000-es évek elején a magyar rock- és underground zenei életének meghatározó formációja azóta ugyan nem jelentet meg új dalokat, de időről-időre, különleges alkalmakkor színpadra állnak a tagok.

Így lesz ez az év végén is, amikor a Metro Club Theatreben (az egykori Metro Klubban) bizonyítanak Zoliék. December 30-án lesz negyven éve, hogy először színpadra állt az az akkor még általános iskolás gyerekekből álló csapat (alapítók: Czutor Zoltán, Miklós Tibor, Volent Zsolt), amit nem sokkal később Nyers néven ismert meg a közönség (dalok: Méreg nélkül, Bírlak, Fényre csúnyuló lányok, Elmúltak a buta zenék, Tarlódal, Pizzás, A gyengébb nem szívat, stb.).

A december harmincadikai bulin a Nyers, mint főprodukció vendégekkel kiegészülve várja közönségét. A klasszikus Nyers-felállást megelőzi egy speciális Belmondo koncert, ahol kizárólag azok a számok hangzanak el bő fél órában, amelyek a Nyers legutolsó, feloszlás előtti szakaszában készültek. Ezekkel a dalokkal a Belmondo első, valamint második nagylemezén találkozhatott a nagyérdemű.

Ezen az estén tényleg érdemes lesz akár hajnalig is kimaradni, hiszen lesznek dalok, amelyek 15 év után most először csendülnek fel. Az esemény igazán méltó bemelegítést kap, hiszen a 2022-es Sziget Fesztivált is megjárt Street Sixteen muzsikál majd. A csapatban Czutor Zoli kisfia, Simi bizonyít két tizenéves társával együtt. A srácok olyan zenekarok dalait adják elő harapósan, mint az AC/DC, a Muse, a Nirvana, a The Beatles, a Green Day, vagy éppen a Led Zeppelin. A kissrácok koncertje méltó keretet állít az egykori „gyerek-Nyersre” való emlékezésnek.

DÁTUM, START: 2022.12.30. 18:00.

HELYSZÍN: Metro Club Theatre (Budapest 1074, Dohány utca 22.)

EVENT: facebook.com/events/421549436858788 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Tarot kártyák is megmondták, jó lesz az idei fesztiválszezon

FesztiválszezON: jó kártyákat osztottak a SZEN-en

Április harmadik hete a kikapcsolódásról szólt a győri Széchenyi István Egyetemen Számtalan szabadidős és sportprogram, koncert, buli várta az intézmény hallgatóit és az érdeklődő külsősöket

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.