Keresés
Close this search box.

Totális táncőrület a negyedszázados Fezenen!

Fezen
Méltó programmal, színvonalas zenével várnak mindenkit az idén 25 éves rendezvényen!

Mr. President, La Bouche, Kozmix, Ufó – a legnagyobb dance sztárok a királyok városában!

A pop, a rock és a heavy metal vonal mellett az elektronikus műfajok és Európa egyik legnagyobb retro showja, a Total Dance Festival is megjelenik a jubileumi, idén 25 éves Fezen fesztiválon.

A székesfehérvári önkormányzat közleménye szerint a rendezvényt két év kényszerszünet után rendezik meg július 27-30. között több mint 100 fellépővel és közel 20 külföldi produkcióval.

Köztük lesz a fesztivál történetének egyik legnagyobb metal fellépője, a finn, szimfonikus metalt játszó Nightwish, de visszatér a német techno zenekar, a Scooter is.

Újdonság, hogy lesz egy minifesztivál a fesztiválban, hiszen július 29-én az egyik nagyszínpad a Total Dance Festivalé, ahol több mint háromórányi slágeregyveleget kap a közönség tizenkét előadótól, köztük az Eiffel 65-tól, a Mr. President-től, La Bouche-tól, a hazai kedvencek közül pedig a Kozmixtól, az Ufotól és a Happy Gangtől.

Kovács Antal főszervező jelezte, hogy a 25 éves születésnapot tortával, tűzijátékkal és egy szabadtéri, nagyszínpados NECC partyval ünneplik a zárónapon. Megemlítette, hogy a fesztiválra 40-60 ezer embert várnak.

Azt az önkormányzat azt is közölte, hogy idén nem az amerikaifutball-pályán lesz kialakítva a kemping, hanem a Bregyó-közi szabadidőközpontban, és a két helyszín között buszjáratok szállítják majd a fesztiválozókat.

A Fehérvári Zenei Napok története 1997-ben indult, amikor a lelkes, székesfehérvári fiatalokból álló csapat úgy döntött, hogy koncertsorozatot szervez.

Az évek során aztán egyre terebélyesebb lett a fehérvári esemény, és a ma már Fezen néven nemzetközi szinten is számon tartott rendezvény 20 év leforgása alatt olyan legendás fellépők koncertjeit is jegyezte, mint a Deep Purple, a Judas Priest, a Dream Theater, Faithless vagy a Guano Apes.

Világsztárok és a hazai élvonal képviselői mellett feltörekvő tehetségek is megtalálhatók a fesztivál palettáján. Dupla nagyszínpad, külön rock-metal és alter-pop színpadok, hogy mindenki megtalálja a kedvencét.

Sajnos a koronavírus-járvány miatt tavaly és idén, azaz 2020-ban és 2021-ben is elmaradt a fesztivál, sokak legnagyobb bánatára, de úgy tűnik, az egyre nagyobb átoltottság miatt a szervezők bátran bevállalták a jövő évi rendezvényt.

Méltó programmal, színvonalas zenével várnak mindenkit az idén 25 éves rendezvényen!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt