magyarzene

magyarzene

Mindenki a Fesztiválra!

Az MCC segítségével kapnak a helyi fiatalok világvárosi élményt!

Sepsi Tabakó címen szerveznek szeptemberben nagyfesztivált Sepsiszentgyörgyön az önkormányzati tulajdonba került egykori dohánygyár területén – közölték a szervezők az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben.

Az évente megrendezendő kulturális esemény Sepsiszentgyörgy önkormányzata, a Kónya Ádám Művelődési Ház, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a VIBE Fesztivál társszervezésében jön létre.

A közlemény Szalai Zoltánt, az MCC tehetséggondozó főigazgatóját idézte, aki elmondta: az erdélyi szervezet Kolozsvár központú, de további hét magyarok lakta településen, köztük Sepsiszentgyörgyön is nevelik a fiatalokat.

Célunk, hogy a diákok szülőföldjükön is minőségi oktatásban, programokban, egyfajta szellemi pezsgésben részesüljenek. Egy részük ide fog hazatérni, otthon fogják a város értelmiségét alkotni. Lokális válaszokat adnak majd és versenyképes, magyar tudást képviselnek. Ebben partner a Mathias Corvinus Collegium, mely programjaival, képzéseivel, előadásaival színesíti a Tabakó rendezvényt is

– hangsúlyozta Szalai Zoltán.

Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polágrmestere fontosnak tartotta, hogy a fesztivál ne csak a bulizásról szóljon.

Amikor a dohánygyárat megvásároltuk, azt ígértük és azt vállaltuk, hogy az ifjúság annyit kapjon ebből a térből, amennyit be tud lakni. Nagyon örülök annak, hogy van ez a kezdeményezés, hiszen ez az, ami innen hiányzik.

A rendezvényt a szervezők három szintre, a gyári munkát idéző három műszakra osztották fel. A nappali “első műszakba” az MCC szakmai előadásait sorolták. Központi eleme egy sétány, ahonnan majd az előadótermek kapui, illetve vásárok, művészeti workshopok, kávézók, gyerekprogramok helyszínei nyílnak.

Globális kihívásokra, versenyre keressük a jó helyi válaszokat, illetve azokat a lokális erősségeinket, amelyek versenyképessé tudnak tenni úgy, hogy ennek a folyamatnak része marad mindaz az érték, hagyomány, amit a szűkebb vagy tágabb régiónk adott. Erdélyben több mint 1600 diák vesz részt az MCC programjaiban: közülük sokan itthon, Erdélyben képzelik el a jövőjüket

– idézte a közlemény Talpas Botondot, az MCC Erdélyi tevékenységéért felelős igazgatóját.

A második műszakban, azaz délután és este a sétány borutcává alakul, és a színpadon magyarországi és erdélyi zenekarok koncerteznek. Olyan előadók lépnek fel, mint a Punnany Massif, Follow the Flow, Dzsúdló, Azahriah, Margaret Island, ByeAlex és a Slepp, Irie Maffia, vagy a BSW.

A szentgyörgyi fiataloknak szervezünk egy olyan fesztivált, amely nagybetűkkel kerül be minden évben a naptárba a Szent György Napokhoz hasonlóan

– részletezte Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, a rendezvény ötletgazdája és főszervezője.

A “harmadik műszakban” reggelig tartó zenei helyszínt alakítanak ki. A zenei programokért és a rendezvény technikai részleteiért a VIBE Fesztivál csapata felel. A közlemény Rés Konrád Gergelyt, a VIBE fesztiváligazgatóját idézte, aki szerint a rendezvény olyan fiatalokat is képes megszólítani, akik korábban nem vettek részt a közösségi életben.

A Sepsi Tabakó Fesztivált szeptember 1-3. között szervezik Sepsiszentgyörgyön, az egykori dohánygyár területén. Több infó ITT!

Hogy lesz minden jó? Ha mindenki Sepsiben fog bulizni!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Párkapcsolat

Sztárokról hétköznapi sztároknak a párkapcsolatról

Amikor egy zenész, előadó belép a sztárok birodalmába, az vajon jót tesz párkapcsolatának? Miért érzem úgy, hogy azok vannak a legnagyobb bajban, akik folyamatosan azzal dicsekszenek milyen jó is párkapcsolatuk?