Keresés
Close this search box.

Meghallgatást és díjazást tartott a Virtuózok nemzetközi zsűrije

Virtuozok
A sorozat olyan társadalmi rétegeket sikerült közel hoznia a klasszikus zenéhez, akik eddig egy szűk elit szórakozásának tartották azt.

Első alkalommal tartott meghallgatást a tehetségkutató nemzetközi zsűrije a Magyar Zene Házában április 25-én


2022. április 25-én 2 fordulós meghallgatáson vettek részt a Virtuózok korábbi évadaiban felfedezett magyar és külföldi tehetségek a Virtuózok Nemzetközi Művészeti Bizottsága előtt, melynek nemzetközi elnöke Maestro Plácido Domingo operaénekes és karmester, magyar elnöke Keller András hegedűművész, karmester.

A további tagjai: Bogányi Gergely zongoraművész, Clara Dent oboaművész, Petar Culic gitárművész, Marta Domingo operaénekes, Hollerung Gábor karmester, valamint Eckhardt Gábor zongoraprofesszor, Kohán István klarinétművész-tanár és Simon Jones, executive producer, a Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémiája tagja (International EMMY).

A Virtuózok Nemzetközi Művészeti Bizottsága által 2022-ben kiválasztott fiatal tehetségek, akik számára kiemelt nemzetközi menedzsmentet biztosít majd a Virtuózok: Boros Misi (19, zongora, a Virtuózok első évadának korcsoportgyőztese); Daniel Matejca (16, hegedű, a Virtuózok V4+ cseh győztese); Teo Gertler (14, hegedű, a Virtuózok V4+ különdíjasa.)

A Bizottság döntése alapján különdíjban részesültek: Lugosi Ali klarinétművész, a Virtuózok első abszolút győztese, Ryan Martin Bradshaw zongoraművész, a Virtuózok V4+ (2021) 14 éves szlovákiai győztese, Rozsonits Ildikó, a Virtuózok V4+ (2020) magyar győztese és Eduard Kollert hegedűművész. A Virtuózok Kamaraegyüttes a zsűri kiemelt különdíját kapta.

A különdíj egy-egy szólókoncert lehetősége, valamint egy, a bizottság magyar elnöke, Keller András Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész, karmester, a Concerto Budapest zeneigazgatója által felajánlott mesterkurzus.

A hat évvel ezelőtt elindított Virtuózok egy klasszikus zenei tehetségkutató műsor, amely forradalmasította a magyar TV-piacot, alig néhány hét alatt a köztelevízió legjobban értékelt TV-műsorává válva. A Virtuózok formátuma egyedülálló, a klasszikus fiatal tehetségek felfedezésére összpontosít, majd a felfedezett tehetségek számára olyan fejlődési és előre lepési lehetőségeket biztosít, amely egyébként keveseknek adatik meg.

Az elmúlt években kiemelkedő magyar branddé és mozgalmává vált. Egyre többen támogatják missziójukat a világ klasszikus zenei sztárjai közül is.

Az előadóművészek, a zene közvetítőinek segítése mellett missziónk másik alapvető célja a közönség nevelése. A műsorsorozat ezt a célt minden várakozást felülmúlóan teljesítette. Olyan társadalmi rétegeket sikerült közel hozni a klasszikus zenéhez, akik eddig egy szűk elit szórakozásának tartották azt.

Egyre többen támogatják missziójukat a világ klasszikus zenei sztárjai közül is!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Trombita Széchenyi

Ha már indult, akkor dobogóra állt a magyar trombitás

Először indult magyar zenész a trombitás vébén Behán Áron András, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának másodéves trombita előadó-művészet szakos hallgatója első magyar indulóként harmadik

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,