Keresés
Close this search box.

Tehetség-díj: még két hétig várják a jelöléseket

Cziffra György Zeneakadémia
Február végén veheti a díjakat a legtehetségesebb zeneművész, pedagógus, menedzser, kulturális szervező 

Február végén veheti a díjakat a legtehetségesebb zeneművész, pedagógus, menedzser, kulturális szervező 

Február 1-jéig küldhetők jelölések a Cziffra György Fesztivál díjaira, amelyekkel pályájuk elején álló fiatal zenei tehetségeket, valamint a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket ismerik el.

A Tehetség-díj évente két zeneművésznek ítélhető oda 32 éves korig, kimagasló egyéni teljesítményért. A Tehetség-díj nyertesei az emlékplakett mellett személyenként bruttó 1 millió forint pénzjutalomban részesülnek – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az Életműdíj évente két személynek ítélhető oda életkori megkötés nélkül. A díjakat zeneművész, pedagógus, menedzser, vagy kulturális szervező nyerheti el. Az Életműdíj nyertesei az emlékplakett mellett személyenként bruttó 500 ezer forint pénzjutalomban részesülnek.

A szervezők a koncert@cziffrafesztival.hu címre várják a jelölt szakmai életrajzát maximum 1500 karakterben szóközökkel együtt, ami tartalmazza a különböző jelentős nemzetközi versenyeken elért díjakat és a fiatal művész eddigi legfontosabb koncertjeit; nyomdai minőségű fényképét, a jelölt e-mail-címét, telefonszámát, Tehetség-díj esetében a jelölt pontos születési dátumát és egy szakmai ajánlást.

A jelölő lehet zeneművész, pedagógus, kulturális szervező, intézményvezető. Amennyiben valaki saját magát szeretné jelöltetni, szükséges ajánlást benyújtania a kulturális élet egy elismert személyiségétől. A díjazottakat szakmai grémium választja ki a beküldött jelölések alapján.

A döntésben a szakmai életút mellett fontos szerepet játszik Cziffra György művészetéhez köthető ideológia, előadóművészeti, tanári és emberi hitvallás képviselése, jelenléte, továbbadása. A jelölés elfogadásáról a jelöltet e-mailben értesítik.

Az ünnepélyes díjátadó a Cziffra György-emlékév részeként megvalósuló Cziffra György Fesztivál gálakoncertjén, február 27-én lesz a Zeneakadémián.

A Cziffra Fesztivál a díjakat Budapest Főváros 13. kerületi Önkormányzata és a Kőbányai Önkormányzat anyagi támogatásával biztosítja. Cziffra György zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos Emlékévben ünnepli.

A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével egyedülálló szakmai összefogásban valósulnak meg itthon és külföldön. Az emlékév a Miniszterelnökség támogatásának köszönhetően és a Bethlen Gábor Alapkezelő segítségével valósul meg. A Cziffra Fesztivál kiemelt szponzora az MVM.

Lassan végéhez közeledik a Cziffra-emlékév, így itt az idő a méltó fináléra!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,