Keresés
Close this search box.

Kiderült, kik voltak a magyarok kedvencei tavaly!

Rúzsa Magdi 2020
Nagyon szeretjük az énekesnőket, legyen magyar vagy külföldi az illető: Rúzsa Magdi és Dua Lipa lett az év leghallgatottabb énekesnője.

Nagyon újak és nagyon régiek is vannak a leghallgatottabb zenék között!

A magyar előadók közül a rádiókban Rúzsa Magdolna, Ákos és a Wellhello voltak a legnépszerűbbek, míg a külföldiek közül Dua Lipa, Ava Max és a Maroon 5 – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által elfogadott tanulmányban, amelynek részleteit csütörtökön közölték az MTI-vel.

Mint megállapítják a teljes kutatásban, a teljes kínálatban a legtöbbet játszott zenész magyar volt, Rúzsa Magdolna, akinek dalai átlagosan négyévesek voltak. Több mint négyszer annyiszor hallhattuk őt, mint a harmincadik helyezettet, amely a Bikini volt.

Utolsó fellépését mi is végigkísértük, a beszámolót itt olvashatja el!

A népszerű művészek között feltűntek olyanok, akik csak néhány éve adták ki a számaikat, de megjelentek a ’90-es évek kedvencei is, mint a Republic, az Edda vagy a Bikini. Általánosságban elmondható, hogy a magyar zenészek angolul (vagy más idegen nyelven) énekelt dalaikkal nem igazán érnek el sikereket, kevesen is próbálkoznak ezzel.

A külföldi művészek közül egy koszovói-albán származású angol énekesnő volt a legnépszerűbb: Dua Lipa. Friss, átlagosan egy éves dalokat hallhatott tőle a közönség. De jól mutatja a zenei ízlésünket, hogy három, főként a XX. században tevékenykedő előadó/zenekar is feltűnt a magyar rádiós toplistán: Madonna, Michael Jackson és Queen.

Deva Music Moves
Deva

Tizenhárom zenész az Egyesült Államokat képviselte, kilenc pedig az Egyesült Királyságot. A további négy, angol nyelvterületről érkező művésszel együtt kijelenthető, hogy a magyar rádiók külföldi szerzeményeit dominálták az angolszász országokból származó előadók.

A most közétett tanulmány szerint – amely a magyar rádiók zenei repertoárját és a zenei toplistákat vizsgálta tavaly a YouTube és a Spotify adatai alapján – 2020-ban elsősorban 2019-ben piacra került zeneszámokat (14,7 százalék) hallgattak a magyarok, ezek háromötöde pedig külföldi eredetű volt.

A második helyen a 2020-as dalok álltak 13,8 százalékkal, ezeket követték sorban a megelőző évek alkotásai: az elmúlt hat év tette ki a hallgatott zenék 50,7 százalékát. Azt írták, hogy a YouTube-on T. Dannyre, Rácz Gergőre és Manuelre kattintottak a legtöbben, míg a kizárólag a külföldiekre vonatkozó rangsort Dua Lipa, 6ix9ine és Topic vezették.

A Spotify összesített listáján betört a top 3-ba a magyar Follow The Flow csapata, Dua Lipa és Ava Max mellé. A magyarok közül pedig a Follow The Flow-t, a Bagossy Brothers Companyt és Dzsúdlót hallgatták a legtöbben (ők szintén visszatérő vendégek portálunkon itt, itt és itt) – olvasható a tanulmányban.

Nagyon szeretjük az énekesnőket, legyen magyar vagy külföldi az illető!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Trombita Széchenyi

Ha már indult, akkor dobogóra állt a magyar trombitás

Először indult magyar zenész a trombitás vébén Behán Áron András, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának másodéves trombita előadó-művészet szakos hallgatója első magyar indulóként harmadik

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,