Keresés
Close this search box.

A leghosszabb album: új klip a CYD-től

CYD Esztergom
A zenekar 2011 őszén alakult meg, a One Scene Unity, és a Paragraph együttes romjain, így idén a 10. évüket kezdték megy együtt a srácok, amit most új albummal és klippel fejelnek meg!

Új albumhoz, új klip!

Az esztergomi hardcore / crossover brigád az idei 10 éves jubileumhoz időzítve elkészítette legújabb 5 számos EP-jét, melynek címadó dalához készült most egy kisfilm.

A zenekar már-már védjegyszerűen „használja” szülővárosát, Esztergomot klipjeiben, így nem volt kérdés ezúttal sem, hogy a városban forgatnak-e? Ráadásul a bevált csapaton sem változtattak, így a rendező/vágó/operatőr ezúttal is Tóth Gergely volt.

A dalokról így nyilatkozott az énekes, Lázár Zalán: – A ‘Hope Dies Fast’ a teljes reménytelenségről és kilátástalanságról szól, amikor nem tudod mi lesz a következő lépés, és konkrétan semminek érzed magad, a ‘Life Goes On’-t pedig a mamám halála ihlette; arról szól hogy az életben vannak olyan dolgok, amiken nem változtathatunk, nem tudjuk alakítani őket, de az élet megy tovább.

Az utolsó mondat pedig neki szól, hogy köszönök mindent..

A harmadik, az ‘Injustice’ a körülöttünk lévő rendszer igazságtalanságáról szól, és arról, hogy ebből én (mi) nem kérünk. A ‘Stand Tall’ társadalomkritika, azoknak szól, akik el akarnak nyomni, nekik egy középső ujj.
A lemez címadó dala, a ‘Longest Way Home’ pedig az életemet alakító fontos embereknek egy-egy üzenet, apámnak, anyámnak, húgomnak, páromnak, és a fiamnak. A hazatérésről, a megbékélésről szól.
A The Longest Way Home CD-kiadásáról pedig Czifra Zoltán, a zenekar dobosa mondta el gondolatait: – Óriási szerencsénk van, hogy sikerült az ország legnagyobb rock/metal kiadójához kerülnünk. Mindenképpen szerettünk volna valami pluszt, mert ez az anyag sokáig készült, így abban maradtunk: az EP CD-változatára rákerül a zenekar korábbi két EP-jének teljes anyaga.
Azok kiadványok már évek óta hiánycikkek, ráadásul erősen DIY kategóriásak voltak, így kézenfekvő volt, hogy egy korongon, kis túlzással nagylemezként jelentessük meg a diszkográfiánkat. Túlzás nélkül mondhatjuk, erre a kiadványra büszkék lehetünk!
A zenekar 2011 őszén alakult meg, a One Scene Unity, és a Paragraph együttes romjain, így idén a 10. évüket kezdték megy együtt a srácok!

Egy évtizedük zenei munkássága is tetten érhető legújabb albumukban!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Random Trip - Richard Szoke Photography

Random Trip 15!

Másfél évtizedét eddigi legnagyobb koncertjével ünnepli a zenei projekt A Random Tripet Delov Jávor ütőhangszeres és Dj Q-Cee indította útjára, a produkcióban népszerű sztárelőadók és

Trombita Széchenyi

Ha már indult, akkor dobogóra állt a magyar trombitás

Először indult magyar zenész a trombitás vébén Behán Áron András, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának másodéves trombita előadó-művészet szakos hallgatója első magyar indulóként harmadik

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,