Húsz éve fújják a katonák Hódmezővásárhelyen

Bessenyei Hódmezõvásárhely Magyar Honvédség
Húsz éve már, hogy az átalakuló katonaélet után megalakult az újjászervezett hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekar is, ami azóta is minden korosztálynak okoz nagy örömet, akárhol is lépnek fel!

A jubileumot ünnepi hangversennyel köszöntötték szombaton a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban

A helyőrségi zenekar története több mint hatvan évvel ezelőtt kezdődött, de az 1990-ben elinduló haderőreform során az együttest megszüntették.

Kovács István 2001-ben kezdett hozzá az újjászervezéséhez, decemberben már 16 zenész lakott a vásárhelyi laktanyában, a következő év végére pedig az ország legjobban felszerelt, egységes képet mutató helyőrségi zenekarává vált az együttes.

Az együttes 2013-ban megkapta a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat, elnyerte a Világ Fúvószenei Szövetségének (WASBE) kitüntetését és a Csongrád-Csanád Megye Kultúrájáért Díjat.
A zenekart 2019-ig Kovács István alezredes vezette, aki igényes és színvonalas hangzást teremtett és fegyelmezett csapatot kovácsolt a zenekar tagjaiból.

Bessenyei Hódmezõvásárhely Magyar Honvédség

Ezt a feladatot vette át helyettese Gömöri Balázs őrnagy, aki folytatja azt a munkát – áll a zenekart bemutató sajtóanyagban.

Gömöri Balázs a koncertet megelőzően az MTI-nek elmondta, jelenleg 26 zenész játszik az együttesben, október 1-jétől ez engedélyezett létszám öttel bővült. Kovács István karmester mellett – aki jelenleg a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatói feladatait látja el – húsz éve az együttes tagja Verasztó Ferenc tubás is.

Az együttes repertoárja sokszínű, a katonaindulók mellett játszanak komoly- és könnyűzenét, a műsort igyekeznek az adott eseményhez igazítani, legyen az egy falunap, térzene vagy hosszabb hangverseny – közölte a karmester.

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a zenekart köszöntő videóüzenetében Kodály Zoltánt idézve úgy fogalmazott: – Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út.

A katonazenekarok mindig kicsit hozzátesznek a katonák mindennapi tevékenységéhez, de a honvédség zenészei – ahogy azt hangversenyeiken is bizonyítják – sokkal többet tudnak annál, minthogy indulókat játszanak – hangsúlyozta a tábornok.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, az együttes tagjai elsősorban katonák, és csak másodsorban zenészek, amit ezt bizonyítottak a határszolgálatnál és a kórházakban is.

Húsz éve már, hogy az átalakuló katonaélet után megalakult az újjászervezett hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekar is, ami azóta is minden korosztálynak okoz nagy örömet, akárhol is lépnek fel!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt