A Dr Sludgelove 2017 dec. 31-én megjelentetett első zenei albuma a 2001 Űrodüsszeia című Stanley Kubrick remekmű előtt tiszteleg.
Több millió éve egy idegen civilizáció beavatkozik a földi evolúcióba: monolith érkezik az űrből és kialakul ez emberi faj. 1999 -ben idegen civiláció nyomára bukkannak a holdon és felszínre hoznak egy monolithot, mely a napfény hatására adást sugároz a Jupiter irányába. Az amerikai kormány embert küld a Jupiter felé, de az űrhajó számítógépe (MI), a küldetésre veszélyesnek ítéli a legénységet és egy kivételével végez velük. Bowman egyedül érkezik meg a Iapetushoz, ahol egy szobában ébredve rájön, hogy az egész csak az idegenek szimulációja. Bowman a lét egy magasabb fokán születik újjá.
Talán nem véletlen, hogy az idén 50 éves 1968 -as film a sci-fi műfaj klasszikusa.
Az én Űrodüsszeiám - zenealbumA Dr Sludgelove egy fős zenei projektként indult 2016-ban azzal a célzattal, hogy Papp Jánosa meglevő zenei ötleteinek koncepciót és keretet adjon. A 2017 dec. 31-én megjelentetett első album a 2001 Űrodüsszeia című Stanley Kubrick remekmű előtt tiszteleg. Fontos, hogy nem zenei feldolgozásról, hanem a film által keltett élmények megzenésítéséről van szó.
2017-ben basszusgitárosként csatlakozott a projekthez Temesvári Attila, aki egy dalt jegyez az albumon, 2018 márciusában pedig megtalálták a megfelelő dobost Molnár Álmos személyében. A próbák elkezdődtek, élő megszólalás 2018 végére várható, ahogy a következő album megjelenése is digitális és fizikai formátumokban, az amerikai Forbidden Place Records segítségével.

 

Az album dalai:
1. Dawn of man 00:00
Az emberiség éppen születőben, emberszabásúak kezdik benépesíteni a földet, és megérkezik a monolith.
2. Discovery One 10:04
Már kezdjük meghódítani az űrt. A holdon talált monolith eredetének felkutatására expedíció indul.
3. HAL-9000 18:40
Az űrhajót irányító mesterséges intelligencia majdnem kivégzi a teljes legénységet.
4. Alone int the void 25:46
Bowman egyedül maradt, az őrület határán „utazik”.
5. My God, it is full of stars! 31:10
„Ez szinte végtelen… Istenem! Tele van csillagokkal!”
6. Death of man, born of the Starchild 36:15
Bowman egy szobában ébred, eszik a hűtőből, lezuhanyzik, majd az evolúció egy következő fázisába lép.
Aki szereti a pszichedelikus progresszív rock zenét annak igazán kellemes élményt nyújt az album, mely tökéletes kidolgozottsággal szólal meg, és adja azt a misztikus élményt melyet a film is.

A zenekar elérhetősége:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Isis Big Band

Koncert-showra készül az Isis Big Band

A szombathelyi Isis Big Band 28 éves fennállásának legnagyobb volumenű koncert-showjára készül. Az egyesület célja a swing, a big band és a jazz zene népszerűsítése.

Fonogram - Magyar Zenei Díj

Megvannak a Fonogram-jelöltek!

2023. április 29-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram – Magyar Zenei Díjat.

Earlybird zenekar

Megjelent az Earlybird zenekar első nagylemeze

„Lehet, hogy nem volt egy gyors folyamat a lemezkészítés, és persze utólag lehet, hogy 1-2 dolgot már másként csinálnánk, máshogy építenénk fel, de a végeredményt hallva, szerintünk megérte.”

Eldorado zenekar

Idén 10 éves az Eldorado zenekar!

Készül a kislemez, melyből elkészült az első dal. Ennek apropójából beszélgettünk Attilával és Alexandrával, az Eldorado együttes alapító tagjaival.

ék zenekar

ék – Téridő dal- és klippremier

Az ék zenekar Out Of The Cave című 2021-es nagylemeze után először jelentkezik új anyaggal, ráadásul egy igazi kuriózummal. De mitől annyira rendkívüli szám a Téridő?

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt