Keresés
Close this search box.

Wolf Kati akkor is segít, amikor nem forog a kamera

Wolf Kati az Ökumenikus Segélyszervezetben
Wolf Kati tehetségét 12 évvel ezelőtt az X-Faktorban ismerte meg az egész ország, de nem csak a népszerűséget köszönheti a műsornak.

,,Az önkénteskedés az, ami nem rólam szól, és teljesen ki tud kapcsolni”

Önzetlen tenni akarás volt benne, ezért is csatlakozott az Ökumenikus Segélyszervezethez, amelynek már több mint tíz éve segíti munkáját és rendszeresen részt vesz különböző kampányaiban.

,,Sorsszerű volt, ahogyan egymásra találtunk a Segélyszervezettel. Az X-Faktoros sikerek után nagyon szerettem volna egy olyan nemes ügy mellé állni, amit igazán a magaménak tudok érezni. Nagyon szimpatikus volt, ahogy végzik a dolgukat, így boldogan vállaltam az együttműködést. Már az első közös kampányunknál éreztem, hogy nagyon jó helyre kerültem, és az ismertségemmel is hozzájárulhatok a kampányok sikerességéhez. Ráadásul a közös munkának köszönhetem egy nagyon jó barátomat is.”

Inspirálja és gazdagítja az életünket a segítségnyújtás

Az Ökumenikus Segélyszervet idén már 11. alkalommal hirdette meg az Iskolakezdés együtt! országos segélyakciót, amellyel 2000 gyermek beiskolázását sikerült támogatni. Wolf Kati a program arcaként minden évben segíti a kezdeményezést. Az énekesnő nagyobbik lánya éppen a segélyakció indulásakor kezdte az iskolát, így családilag is együtt nőttek a projekttel. Kati – szokta mondani nevetve – nem véletlenül érzi magát nemcsak a kampány arcának, hanem szinte az „anyjának” is.

Az Iskolakezdés együtt! kampány célkitűzése, hogy a nehéz sorsú gyerekek ne kerüljenek hátrányos helyzetbe már az első becsengetéskor. Ennek érdekében szeretnénk időben megtölteni az iskolatáskájukat, ami idén is sikerült a tanévkezdésre. Ebben – a most már mondhatom -, hogy hagyományos segélyprogramban a kezdetektől fogva igazi társként számíthatunk Katira. Közreműködésével több, mint 14.000 iskolás korú gyereknek segítettünk, amire nagyon büszkék vagyunk!”- hangsúlyozta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervet kommunikációs igazgatója.

Kati akkor is segít, ha nem forog a kamera

,,Ha ismert emberként komolyan vesszük az önkénteskedést, akkor egyfajta kommunikációs csatornaként segíthetjük egy-egy nemes cél megvalósulását. Éppen ezért fontosnak tartom, hogy a közösségi média oldalaimon motiváljam és adományozásra ösztönözzem a követőimet. Fontos, hogy jó példát mutassak, ezért dobozolok, ha kell, vagy a rászoruló családokhoz is ellátogatok. Tegnap ukrán menekült családoknak osztottunk ételt.” – tette hozzá a kiváló énekesnő.

Az Iskolakezdés együtt!  kampány üzenetét idén is sokan meghallották: több mint 100 ezer hívás, sms érkezett az Ökumenikus Segélyszervet adományvonalára, ezzel több, mint 25 millió forint felajánlást sikerült összegyűjteni. Ehhez az eredményességhez Wolf Kati is nagyban hozzájárult. Az ismert emberek szerepe egy-egy ilyen kampány során megkérdőjelezhetetlen, általuk több emberhez juthat el a Segélyszervezet üzenete.

,,A közös munka kezdetén arra nem számítottam, hogy ennyire komollyá válik az együttműködésünk. Katiból – bártan merem mondani -, hogy azóta munkatárs lett, hiszen ő sokkal több, mint egy ismert arc a segélyszervezetnél. Rá mindig számíthatunk, Kati az az ember, aki akkor is jön segíteni, amikor nem forognak a kamerák. – mondta el Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervet kommunikációs igazgatója.

Kapni jó, adni még jobb

A csodás hangú énekesnő elmondása szerint olyan családban nőtt fel, ahol természetes volt az odafigyelés és a segítőkész hozzáállás, így akarva akaratlanul átvette a szülei habitusát. Kati, mióta édesanya lett, érzékenyebb a gyerekekkel kapcsolatos témákra, a lányaira viszont nem szeretné ráerőltetni a szolgálatkész magatartást. Véleménye szerint elég, ha látják, hogy az édesanyjuk jó példával jár elől.

,, Mivel nagyon mély érzésű, jószívű és segítőkész gyerekek, ők is meg fogják találni a saját kis területüket, ahol majd segíteni tudnak. Már most fontosnak tartják a segítségnyújtást, nagyon odafigyelnek a környezetükben lévőkre. A nagyobbik például jött már velem ételosztásra, de semmit nem szeretnék rájuk erőltetni, az lenne a legjobb, ha ez számukra természetes lenne.”

Az önkéntes munka 365 napon át tart

Az Ökumenikus Segélyszervet és Wolf Kati együttműködése, valamint a közös adománygyűjtés az országos iskolakezdési segélyakció után sem áll meg. Kati már a következő, szeretet.éhség. elnevezésű kampányra készül, amelynek célja, hogy családok tízezreinek tegyék majd szebbé a karácsonyt.

Hazánk aranytorkú énekesnője természetesen fellépésein keresztül is segíti a Segélyszervezet működését.

,,Decemberben vendégművészként lépek fel az Arénában a Győri Filharmonikusok által szervezett nagyszabású filmzenés koncerten. A koncert bevételének egy részét minden évben jótékony célra fordítják, idén ezt az összeget az Ökumenikus Segélyszervezet kapja.”  -hangsúlyozta Wolf Kati.

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss