Keresés
Close this search box.

2013. június 28-30. Tata

20. alkalommal kerül megrendezésre Tatán a Víz – Zene – Virág fesztivál. Egy Barokk virágkötészeti fesztivál sikere után indult útjára a Művelődési központ szervezésében a rendezvény. Később folyamatosan kapcsolódtak be a szervezésbe helyi civil szervezetek, cégek, majd 1998 -tól Tata város polgármestere hivatalosan kinevezte a Fesztivál Igazgatóságot. 1999 -ben megalakult a Víz, zene, virág fesztivál Közhasznú Egyesület.

A látogatók száma az utóbbi években már meghaladta a százezret. A programok sok gyönyörű helyszínen párhuzamosan zajlanak három napon át. Valódi családi program és összművészeti rendezvény:

– Víz: vízi versenyek és bemutatók, valamint vízi karnevál.

– Zene: hazai- és külföldi sztárok, amatőr együttesek, könnyű-, komoly- és népzenei produkciók, táncosok és kórusok.

– Virág: virágkötő verseny, virágkötészeti kiállítás, virágpiac, virágkompozíciók.

Na és megszámlálhatatlanul sok vásárfia minden felé. Az “igazi” magyaros ételek mellett egyre népszerűbbek a “valódi” népművészeti termékek, de felsorolni sem lehet a kínálatot oly nagy.

 

“Vásári forgatag, hangzavar. Egész nap csak ámultunk, bámultunk. Néha megcsodáltunk egy-egy iparművészt, amint épp a helyszínen alkotott. Nem is néztük át előre a programot, véletlenszerűen találtunk hol egy jó kis nekünk való zenei produkciót, hol valami csodás bemutatót. Otthon jól tele ettük magunkat, hogy a rendezvényen kímélhessük pénztárcánkat, de az éppen mellettünk frissen sült húsok mellet nem tudtunk úgy elmenni, hogy meg ne kóstoljuk. Evés közben egyszerűen leültünk a tópartra és csodáltuk a látványt. Estére igencsak elfáradtunk, de a show nem ért véget. A közel 20 kilométerre fekvő hétvégi kertünkben sötétedés után, a Tata felé nézve a távolból is gyönyörködve nézhettük a tűzijátékot.” (mik)

vizzenevirag.hu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Dresch Quartet

Új kompozíció a Dresch Quartettől

Új kompozíció a Dresch Quartet hamarosan megjelenő Live in London című koncertalbumáról. Március 8-án jelenik meg a Live in London című album.

Teddy Harpo gitárral

Grind by Teddy Harpo

Medve Balázsnak – Teddy Harpo -van már néhány magyar a dal a fiókjában. Népzenei átdolgozások, saját szövegek, de egyelőre az angol számokat játsza.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt