Víz Zene Virág

magyarzene

magyarzene

2013. június 28-30. Tata

20. alkalommal kerül megrendezésre Tatán a Víz – Zene – Virág fesztivál. Egy Barokk virágkötészeti fesztivál sikere után indult útjára a Művelődési központ szervezésében a rendezvény. Később folyamatosan kapcsolódtak be a szervezésbe helyi civil szervezetek, cégek, majd 1998 -tól Tata város polgármestere hivatalosan kinevezte a Fesztivál Igazgatóságot. 1999 -ben megalakult a Víz, zene, virág fesztivál Közhasznú Egyesület.

A látogatók száma az utóbbi években már meghaladta a százezret. A programok sok gyönyörű helyszínen párhuzamosan zajlanak három napon át. Valódi családi program és összművészeti rendezvény:

– Víz: vízi versenyek és bemutatók, valamint vízi karnevál.

– Zene: hazai- és külföldi sztárok, amatőr együttesek, könnyű-, komoly- és népzenei produkciók, táncosok és kórusok.

– Virág: virágkötő verseny, virágkötészeti kiállítás, virágpiac, virágkompozíciók.

Na és megszámlálhatatlanul sok vásárfia minden felé. Az “igazi” magyaros ételek mellett egyre népszerűbbek a “valódi” népművészeti termékek, de felsorolni sem lehet a kínálatot oly nagy.

 

“Vásári forgatag, hangzavar. Egész nap csak ámultunk, bámultunk. Néha megcsodáltunk egy-egy iparművészt, amint épp a helyszínen alkotott. Nem is néztük át előre a programot, véletlenszerűen találtunk hol egy jó kis nekünk való zenei produkciót, hol valami csodás bemutatót. Otthon jól tele ettük magunkat, hogy a rendezvényen kímélhessük pénztárcánkat, de az éppen mellettünk frissen sült húsok mellet nem tudtunk úgy elmenni, hogy meg ne kóstoljuk. Evés közben egyszerűen leültünk a tópartra és csodáltuk a látványt. Estére igencsak elfáradtunk, de a show nem ért véget. A közel 20 kilométerre fekvő hétvégi kertünkben sötétedés után, a Tata felé nézve a távolból is gyönyörködve nézhettük a tűzijátékot.” (mik)

vizzenevirag.hu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt