2013. június 28-30. Tata

20. alkalommal kerül megrendezésre Tatán a Víz – Zene – Virág fesztivál. Egy Barokk virágkötészeti fesztivál sikere után indult útjára a Művelődési központ szervezésében a rendezvény. Később folyamatosan kapcsolódtak be a szervezésbe helyi civil szervezetek, cégek, majd 1998 -tól Tata város polgármestere hivatalosan kinevezte a Fesztivál Igazgatóságot. 1999 -ben megalakult a Víz, zene, virág fesztivál Közhasznú Egyesület.

A látogatók száma az utóbbi években már meghaladta a százezret. A programok sok gyönyörű helyszínen párhuzamosan zajlanak három napon át. Valódi családi program és összművészeti rendezvény:

– Víz: vízi versenyek és bemutatók, valamint vízi karnevál.

– Zene: hazai- és külföldi sztárok, amatőr együttesek, könnyű-, komoly- és népzenei produkciók, táncosok és kórusok.

– Virág: virágkötő verseny, virágkötészeti kiállítás, virágpiac, virágkompozíciók.

Na és megszámlálhatatlanul sok vásárfia minden felé. Az „igazi” magyaros ételek mellett egyre népszerűbbek a „valódi” népművészeti termékek, de felsorolni sem lehet a kínálatot oly nagy.

 

„Vásári forgatag, hangzavar. Egész nap csak ámultunk, bámultunk. Néha megcsodáltunk egy-egy iparművészt, amint épp a helyszínen alkotott. Nem is néztük át előre a programot, véletlenszerűen találtunk hol egy jó kis nekünk való zenei produkciót, hol valami csodás bemutatót. Otthon jól tele ettük magunkat, hogy a rendezvényen kímélhessük pénztárcánkat, de az éppen mellettünk frissen sült húsok mellet nem tudtunk úgy elmenni, hogy meg ne kóstoljuk. Evés közben egyszerűen leültünk a tópartra és csodáltuk a látványt. Estére igencsak elfáradtunk, de a show nem ért véget. A közel 20 kilométerre fekvő hétvégi kertünkben sötétedés után, a Tata felé nézve a távolból is gyönyörködve nézhettük a tűzijátékot.” (mik)

vizzenevirag.hu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Új zsinagóga Szeged

Zsidó kulturális fesztivált rendeznek Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

The Pontiac - Ablakomból

The Pontiac – Ablakomból

Hamarosan harmadik nagylemezével örvendezteti meg rajongóit a The Pontiac. Beharangozóként a zenekar újabb videóklippel készült, amit a korong egyik legmeghatározóbb, Ablakomból című dalához forgattak.

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.