Keresés
Close this search box.

Visszatér a KEMP dalszerző tábor

Kemp dalszerző tábor
A tavalyi sikeres első kört követően a Banana Records ismét megrendezi dalszerző táborát. A KEMP-et október 6-tól 9-ig Veszprémben tartják.

A KEMP ideje alatt a résztvevők beköltöznek a táborba és minden nap más-más csapatokban írnak dalokat különböző iránymutatások alapján, esténként pedig előadásokon vehetnek részt olyan témákban, mint mastering, production, dalszövegírás, zenei menedzsment. A részvétel ingyenes – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
A négynapos eseményre producerek, dalszerzők, szövegírók és hangszeres zenészek jelentkezését várják szeptember 25. éjfélig.
Tavaly 23 zenész, előadó és producer gyűlt össze, hogy együtt koncentrálhasson az alkotás folyamatára. A legkülönbözőbb zenei világok és előadók találkoztak és dolgoztak együtt Devától Beton.Hofin és Miller Dávidon át Járai Márkig.
A szervezők idén egy Veszprém különkiadással is készülnek, amelyhez kifejezetten veszprémi zenekarok és előadók jelentkezését várják. A táborral egy időben, október 7-8-án két olyan zenekart vagy előadót választanak ki, akik mellé producereket delegálnak a két napra. Az esti masterclassok teljesen nyilvánosak lesznek, így bár bárki csatlakozhat.
2021-ben 130 jelentkezőből kerültek ki azok a zenei alkotók és előadók, akik négy napot töltöttek együtt, és három-négy fős kis csoportokban dolgozták ki kreatív ötleteiket. A KEMP szervezői, Kamau Makumi és Fodor Máriusz számára a cél változatlan: olyan érték-, és hagyományteremtő eseményt létrehozni, ahol a résztvevők különleges kollaborációkon keresztül tanulnak egymástól.
Beton.Hofi, Járai Márk vagy Gerendás Dani producer mellett tavaly ott volt a szárnyait bontogató Kolibri, a Napfonat népzenei a cappella együttes tagja, Szarka Anita, Deva, Ian O’ Sullivan, Dóór Matyi, Ohnody, Miller Dávid, Solére, Hundred Sins, Filo, Fehér Holló, Gyarmati Fanny vagy a dzsessz-zongorista Balog Tamás.
A csapatok három-hat órát kaptak, amely sokszor végül éjszakába nyúló közös jammeléshez vezetett. Filmzeneszerzéssel is foglalkoztak a csapatok, ennek eredményeként a Nagykarácsony című film két betétdala született meg.

A jelentkezéssel kapcsolatos részletek:  facebook.com/events/866240434342095

A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg.

(MTI)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt