Keresés
Close this search box.

Városi mese – Koncertszínház Cirkusz-KA dalokból

Cirkusz-KA - Eötvös10
A Cikrusz-KA idén márciusba mutatta be második nagylemezét Tavak és tengerek címmel. A lemez dalai, mint egy különös hajónapló töredékei.

Cirkusz-KA - Eötvös10Rendezte: Szitás Balázs
Játssza a Cirkusz-KA
Szlávics Anna / Rock Tamás / Szalay Tamás Géza / Clemente Gábor

A Cikrusz-KA idén márciusba mutatta be második nagylemezét Tavak és tengerek címmel. A lemez dalai, mint egy különös hajónapló töredékei. Ezekből rajzolódik ki – Szitás Balázs rendező segítségével – az ismerős történet. Egy se vele, se nélküle mese.

„Szlávics Anna különleges szövegeinek impresszionista, szürrealisztikus kulisszái előtt és költői képzeteinek szétdobált kellékei között meseszerű figurák, ábrándos alakok tűnnek fel hol banális, hol pedig tragikomikus jelenetekben, miközben az „aláfestő zene” is színről színre formálódik át az adott történethez vagy hangulathoz idomulva.”

„Rock Tamás virtuóz játékát, melynek szólamai és ritmusai ugyanúgy dramatizálják a szövegvilágot, ahogy az énekesnő sorai és sóhajai is magukban hordozzák az előhívandó felhangokat. Akár egy táncban, lépésről lépésre jön lendületbe, kipördülve, majd összesimulva ér véget a hangok és a szavak szelíd vagy szenvedélyes összjátéka. Ez az intim dialogikusság egyébként a dalok párbeszédes kitételeiben is tetten érhető, ahogyan a hangszerek közti „felelgetésekben” is.” (Papp Máté, Kortárs Online)

Eötvös 10 Színházterem – április 26. vasárnap, kezdés 19.00
Belépő: 1000 Diák és nyugdíjas: 800
Az előadásról hang- és képfelvétel készül!
Helyszín: …/784-cirkusz-ka-koncert

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Dresch Quartet

Új kompozíció a Dresch Quartettől

Új kompozíció a Dresch Quartet hamarosan megjelenő Live in London című koncertalbumáról. Március 8-án jelenik meg a Live in London című album.

Teddy Harpo gitárral

Grind by Teddy Harpo

Medve Balázsnak – Teddy Harpo -van már néhány magyar a dal a fiókjában. Népzenei átdolgozások, saját szövegek, de egyelőre az angol számokat játsza.