Keresés
Close this search box.

Városi mese – Koncertszínház Cirkusz-KA dalokból

Cirkusz-KA - Eötvös10
A Cikrusz-KA idén márciusba mutatta be második nagylemezét Tavak és tengerek címmel. A lemez dalai, mint egy különös hajónapló töredékei.

Cirkusz-KA - Eötvös10Rendezte: Szitás Balázs
Játssza a Cirkusz-KA
Szlávics Anna / Rock Tamás / Szalay Tamás Géza / Clemente Gábor

A Cikrusz-KA idén márciusba mutatta be második nagylemezét Tavak és tengerek címmel. A lemez dalai, mint egy különös hajónapló töredékei. Ezekből rajzolódik ki – Szitás Balázs rendező segítségével – az ismerős történet. Egy se vele, se nélküle mese.

„Szlávics Anna különleges szövegeinek impresszionista, szürrealisztikus kulisszái előtt és költői képzeteinek szétdobált kellékei között meseszerű figurák, ábrándos alakok tűnnek fel hol banális, hol pedig tragikomikus jelenetekben, miközben az „aláfestő zene” is színről színre formálódik át az adott történethez vagy hangulathoz idomulva.”

„Rock Tamás virtuóz játékát, melynek szólamai és ritmusai ugyanúgy dramatizálják a szövegvilágot, ahogy az énekesnő sorai és sóhajai is magukban hordozzák az előhívandó felhangokat. Akár egy táncban, lépésről lépésre jön lendületbe, kipördülve, majd összesimulva ér véget a hangok és a szavak szelíd vagy szenvedélyes összjátéka. Ez az intim dialogikusság egyébként a dalok párbeszédes kitételeiben is tetten érhető, ahogyan a hangszerek közti „felelgetésekben” is.” (Papp Máté, Kortárs Online)

Eötvös 10 Színházterem – április 26. vasárnap, kezdés 19.00
Belépő: 1000 Diák és nyugdíjas: 800
Az előadásról hang- és képfelvétel készül!
Helyszín: …/784-cirkusz-ka-koncert

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.