Városi mese – Koncertszínház Cirkusz-KA dalokból

Cirkusz-KA - Eötvös10
A Cikrusz-KA idén márciusba mutatta be második nagylemezét Tavak és tengerek címmel. A lemez dalai, mint egy különös hajónapló töredékei.

Cirkusz-KA - Eötvös10Rendezte: Szitás Balázs
Játssza a Cirkusz-KA
Szlávics Anna / Rock Tamás / Szalay Tamás Géza / Clemente Gábor

A Cikrusz-KA idén márciusba mutatta be második nagylemezét Tavak és tengerek címmel. A lemez dalai, mint egy különös hajónapló töredékei. Ezekből rajzolódik ki – Szitás Balázs rendező segítségével – az ismerős történet. Egy se vele, se nélküle mese.

„Szlávics Anna különleges szövegeinek impresszionista, szürrealisztikus kulisszái előtt és költői képzeteinek szétdobált kellékei között meseszerű figurák, ábrándos alakok tűnnek fel hol banális, hol pedig tragikomikus jelenetekben, miközben az „aláfestő zene” is színről színre formálódik át az adott történethez vagy hangulathoz idomulva.”

„Rock Tamás virtuóz játékát, melynek szólamai és ritmusai ugyanúgy dramatizálják a szövegvilágot, ahogy az énekesnő sorai és sóhajai is magukban hordozzák az előhívandó felhangokat. Akár egy táncban, lépésről lépésre jön lendületbe, kipördülve, majd összesimulva ér véget a hangok és a szavak szelíd vagy szenvedélyes összjátéka. Ez az intim dialogikusság egyébként a dalok párbeszédes kitételeiben is tetten érhető, ahogyan a hangszerek közti „felelgetésekben” is.” (Papp Máté, Kortárs Online)

Eötvös 10 Színházterem – április 26. vasárnap, kezdés 19.00
Belépő: 1000 Diák és nyugdíjas: 800
Az előadásról hang- és képfelvétel készül!
Helyszín: …/784-cirkusz-ka-koncert

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Új zsinagóga Szeged

Zsidó kulturális fesztivált rendeznek Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

The Pontiac - Ablakomból

The Pontiac – Ablakomból

Hamarosan harmadik nagylemezével örvendezteti meg rajongóit a The Pontiac. Beharangozóként a zenekar újabb videóklippel készült, amit a korong egyik legmeghatározóbb, Ablakomból című dalához forgattak.

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.