Városi mese – Koncertszínház Cirkusz-KA dalokból

Cirkusz-KA - Eötvös10
magyarzene

magyarzene

A Cikrusz-KA idén márciusba mutatta be második nagylemezét Tavak és tengerek címmel. A lemez dalai, mint egy különös hajónapló töredékei.

Cirkusz-KA - Eötvös10Rendezte: Szitás Balázs
Játssza a Cirkusz-KA
Szlávics Anna / Rock Tamás / Szalay Tamás Géza / Clemente Gábor

A Cikrusz-KA idén márciusba mutatta be második nagylemezét Tavak és tengerek címmel. A lemez dalai, mint egy különös hajónapló töredékei. Ezekből rajzolódik ki – Szitás Balázs rendező segítségével – az ismerős történet. Egy se vele, se nélküle mese.

„Szlávics Anna különleges szövegeinek impresszionista, szürrealisztikus kulisszái előtt és költői képzeteinek szétdobált kellékei között meseszerű figurák, ábrándos alakok tűnnek fel hol banális, hol pedig tragikomikus jelenetekben, miközben az „aláfestő zene” is színről színre formálódik át az adott történethez vagy hangulathoz idomulva.”

„Rock Tamás virtuóz játékát, melynek szólamai és ritmusai ugyanúgy dramatizálják a szövegvilágot, ahogy az énekesnő sorai és sóhajai is magukban hordozzák az előhívandó felhangokat. Akár egy táncban, lépésről lépésre jön lendületbe, kipördülve, majd összesimulva ér véget a hangok és a szavak szelíd vagy szenvedélyes összjátéka. Ez az intim dialogikusság egyébként a dalok párbeszédes kitételeiben is tetten érhető, ahogyan a hangszerek közti „felelgetésekben” is.” (Papp Máté, Kortárs Online)

Eötvös 10 Színházterem – április 26. vasárnap, kezdés 19.00
Belépő: 1000 Diák és nyugdíjas: 800
Az előadásról hang- és képfelvétel készül!
Helyszín: …/784-cirkusz-ka-koncert

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt