Keresés
Close this search box.
Varga Livius ellazít: A Quimby és A Kutya Vacsorája zenekarokból is ismert zenész eredetileg pszichológus, felsővezetői körökben népszerűek a tréningjei.

Varga Livius Molnár SzabolccsalA Quimby és A Kutya Vacsorája zenekarokból is ismert zenész eredetileg pszichológus, felsővezetői körökben népszerűek a tréningjei. “Van, hogy csak fellazító program, van olyan is, amikor egy bizonyos tanulási folyamat végén, a zene által katarzist nyújtva újra átismételjük azokat a dolgokat, amikről szó volt: Dalírás, annak előadása keretében. Másnap persze ugyanúgy bemennek a munkahelyre, ugyanúgy öltönyt vesznek, de egymással már máshogy fognak viselkedni.”

A magyar ember amikor szomorú: “Képes nem csak bebújni az ágy alá és picsogni, hanem dalra fakad, abból mulatás lesz, és talán kihoz a szomorúságból egyfajta eufóriát – ez egy nagyon fejlett feldolgozási módja a szomorúságnak. A humor és a szublimáció, két nagyon pozitív megoldás, ami nem elfojtás, nem vezet rákhoz. Ha megfelelő a társaság, akkor még egy tor is torkollhat sírva vigadásba – ahogy velem már megesett: Jó barátunkat temettük.

Amikor összejövünk barátok, és beszélgetünk, akkor nem csak hurrá-rihi-röhi kell, hogy legyen, hanem feljönnek történetek. Ha például ennek a barátunknak az emléke, akkor rágyújtunk egy olyan nótára, aminek a szövegét ő írta, mert költő volt, és akkor sírva vigadunk. De akkor is vigadva búsultunk, amikor az ő tora volt: Felidéztük a kedvenc pillanatait, a mi kedvenc pillanatainkat tőle… Úgy nevettünk, mint ha ott lett volna köztünk. Ez is lenne az értelme ennek a dolognak – megidézzük, egy picit még odahívjuk magunkhoz, mert fáj, hogy elment.”

Varga Livius a műsorban elmondta azt is, hogy a Quimby hamarosan megkezdi az új lemezanyaggal kapcsolatos munkálatokat, A Kutya Vacsorája Zenekar pedig pont most fejezte be.

Teljes riport: sztarportre.hu/varga-livius/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt