Varga Livius ellazít

Varga Livius Molnár Szabolccsal
magyarzene

magyarzene

Varga Livius ellazít: A Quimby és A Kutya Vacsorája zenekarokból is ismert zenész eredetileg pszichológus, felsővezetői körökben népszerűek a tréningjei.

Varga Livius Molnár SzabolccsalA Quimby és A Kutya Vacsorája zenekarokból is ismert zenész eredetileg pszichológus, felsővezetői körökben népszerűek a tréningjei. “Van, hogy csak fellazító program, van olyan is, amikor egy bizonyos tanulási folyamat végén, a zene által katarzist nyújtva újra átismételjük azokat a dolgokat, amikről szó volt: Dalírás, annak előadása keretében. Másnap persze ugyanúgy bemennek a munkahelyre, ugyanúgy öltönyt vesznek, de egymással már máshogy fognak viselkedni.”

A magyar ember amikor szomorú: “Képes nem csak bebújni az ágy alá és picsogni, hanem dalra fakad, abból mulatás lesz, és talán kihoz a szomorúságból egyfajta eufóriát – ez egy nagyon fejlett feldolgozási módja a szomorúságnak. A humor és a szublimáció, két nagyon pozitív megoldás, ami nem elfojtás, nem vezet rákhoz. Ha megfelelő a társaság, akkor még egy tor is torkollhat sírva vigadásba – ahogy velem már megesett: Jó barátunkat temettük.

Amikor összejövünk barátok, és beszélgetünk, akkor nem csak hurrá-rihi-röhi kell, hogy legyen, hanem feljönnek történetek. Ha például ennek a barátunknak az emléke, akkor rágyújtunk egy olyan nótára, aminek a szövegét ő írta, mert költő volt, és akkor sírva vigadunk. De akkor is vigadva búsultunk, amikor az ő tora volt: Felidéztük a kedvenc pillanatait, a mi kedvenc pillanatainkat tőle… Úgy nevettünk, mint ha ott lett volna köztünk. Ez is lenne az értelme ennek a dolognak – megidézzük, egy picit még odahívjuk magunkhoz, mert fáj, hogy elment.”

Varga Livius a műsorban elmondta azt is, hogy a Quimby hamarosan megkezdi az új lemezanyaggal kapcsolatos munkálatokat, A Kutya Vacsorája Zenekar pedig pont most fejezte be.

Teljes riport: sztarportre.hu/varga-livius/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Martin Miután jó ember bachata

Miután – megjelent Gébele Martin új dala

A dalszöveget és a zenét is Martin jegyzi, elmondása szerint „önmagának tud a legjobban megnyílni”, ezért alkot szinte mindig egyedül, de nyitott az együttműködésre másokkal.

Várkert Bazár zene vers

Zene+vers, a Várkert Bazárban!

Ismét zene költözik be a Várkert Bazár udvarára – azonban nem könnyű-, hanem komoly: a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Nyáry Krisztiánnal közösen vág bele a szórakoztató művelésbe,

Martin Miután nyári

Martin Miutánja – már csak pár nap

Termékeny hetek után itt az új szám! Június 11-én, pénteken új dala és videoklipe jelenik meg Miután címmel. Új száma igazi nyári slágernek ígérkezik. Strand – csak kicsit másképp.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt